Politerno > Україна і світ > Тепер вже Зеленський запрошує Штайнмайєра до Києва, і вже вдруге

Тепер вже Зеленський запрошує Штайнмайєра до Києва, і вже вдруге

  • 27 Липня, 2022
  • 481 Переглядів
  • 0

Президент Володимир Зеленський вдруге запросив німецького колегу Франка-Вальтера Штайнмайєра до Києва.

Про це колишній посол України в Німеччині Андрій Мельник розповів у прощальному інтерв’ю Zeit.

“Ми все ще чекаємо на його візит до Києва. В останній телефонній розмові президент Зеленський особисто запросив його вдруге”, – сказав Мельник.

За його словами, він цінує у федеральному президенті те, що той, на відміну від Ангели Меркель миттєво відреагував на критику його попередніх зв’язків з Росією.

“За це він заслуговує на повагу. Чи достатньо цього чи ні, ще належить з’ясувати. Йдеться про німецьку політику та суспільство, які ставлять собі питання: як до цього дійшло? Чому не вдалося запобігти цій війні на знищення? Я б поговорив про це з федеральним президентом Штайнмаєром”, – зазначив дипломат.

Нагадаємо, у квітні українська сторона відмовилася приймати Штайнмаєра через багаторічні тісні відносини з Росією. Замість Штайнмайєра до Києва запросили федерального канцлера Шольца.

Штайнмаєр визнав помилки у політиці щодо Росії. Ангела Меркель, у свою чергу, вважає правильним своє рішення не розпочинати процедуру прийняття України в НАТО у 2008 році.

Пізніше відбулася розмова Зеленського зі Штайнмаєром, у якій той запросив німецького президента та канцлера до Києва. У результаті Штайнмаєр висловив готовність приїхати в Україну і вирішив конфлікт з Офісом президента. Візит Олафа Шольца відбувся у червні.

Нагадаємо, на Заході вважають, що Росія остаточно втратила ініціативу в битві за Донбас і їй не вдасться захопити регіон у найближчому майбутньому попри заяви Кремля та його сателітів.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE