Politerno > Україна і світ > Зеленський не хоче зустрічатися із Штайнмаєром – президент ФРН підтвердив

Зеленський не хоче зустрічатися із Штайнмаєром – президент ФРН підтвердив

  • 12 Квітня, 2022
  • 889 Переглядів
  • 0

Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр підтвердив, що його можливий візит до Києва українська сторона назвала небажаним.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на заяву Штайнмаєра під час візиту до Польщі.

“Разом із президентами Латвії, Литви та Естонії ми хотіли поїхати до Києва, щоб надіслати сильний сигнал про солідарність Європи з Україною. Я був готовий. Але, очевидно, і треба визнати, що цього в Києві не хотіли”, – сказав німецький президент.

Раніше у вівторок видання Bild повідомило, що президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр хотів приїхати з візитом до Києва, але президент України Володимир Зеленський відмовив у зустрічі.

За даними видання, на цей момент президент Володимир Зеленський не хоче зустрічатися з ним у Києві через тісні зв’язки німецького політика з Росією у минулому.

За інформацією Bild, з Києва до офісу федерального президента надійшла чітка заява про те, що на цей момент вони не готові до жодних зустрічей. 

Як міністр закордонних справ у минулому Штайнмаєр підтримував тісні контакти, зокрема, з міністром закордонних справ Росії Сергєєм Лавровим. 

Нагадаємо, президент ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр визнав помилки у політиці щодо росії. Ангела Меркель, у свою чергу, вважає правильним своє рішення не розпочинати процедуру прийняття України в НАТО у 2008 році.

Президент країни-агресора Володимир Путін заявив, що після зустрічі у Стамбулі та “провокації у Бучі” переговори з Україною знову зайшли у глухий кут.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE