Politerno > Україна і світ > Путін назвав звірства своєї армії у Бучі “фейком”, як хімзброя в Сирії – Лукашенко підтвердив

Путін назвав звірства своєї армії у Бучі “фейком”, як хімзброя в Сирії – Лукашенко підтвердив

  • 12 Квітня, 2022
  • 932 Переглядів
  • 0

Президент країни-агресора Володимир Путін заявив, що після зустрічі у Стамбулі та “провокації у Бучі” переговори з Україною знову зайшли у глухий кут.

Про це Путін заявив на спільній із самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком пресконференції 12 квітня.

“Ми вийшли на певний рівень домовленостей у Стамбулі, які полягали в тому, що гарантії безпеки для України – а українська сторона виговорює собі дуже жорсткі гарантії безпеки – не поширяться на територію Криму, Севастополя та Донбасу”, – зазначив він.

Потім, за словами президента країни-агресора, Росія нібито почала створювати умови для “продовження договірного процесу”, а натомість зіткнулися з нібито “провокацією в Бучі”.

“І що найголовніше – українська сторона відійшла від своїх домовленостей у Стамбулі. Тепер уже вимоги безпеки – це одне, а питання регулювання відносин щодо Криму, Севастополя та Донбасу виносяться за межі цих домовленостей. Тобто знову повернулися в тупикову для себе та для всіх нас ситуацію”, – заявив Путін.

Він також додав, що нібито 11 квітня йому “сказали, що українська сторона щось змінила в позиції щодо переговорів”, але подробиць він поки що не знає.

Путін назвав злочини російських військових у Бучі на Київщині таким самим “фейком”, яким, за його словами, були твердження міжнародних організацій про застосування хімічної зброї в Сирії.

“Щодо Бучі. Я часто розмовляю з колегами із західних країн, досі. І коли вони кажуть “Буча”, я питаю: “А ви у Рацці були колись?”. Ви бачили, як це сирійське місто начисто, під саму землю, було знищено зверху американською авіацією, і там трупи в руїнах місяцями лежали й розкладалися? Діла нікому не було, ніхто навіть не помітив. Як ніхто не згадує сотні вбитих мирних жителів в Афганістані, коли одним ударом знищували більше сотні людей на весіллях.

Тиша. Не було такої тиші, коли влаштовували провокації у Сирії, коли зображували застосування хімічної зброї урядом Асада. Потім з’ясувалося, що то фейк. Такий самий фейк і в Бучі”, – додав Путін.

За його словами, Лукашенко йому “сьогодні давав навіть документи” і нібито перехоплення про те, “хто, на якому транспорті приїжджав у цей населений пункт (Бучу – ред.) і створював умови для організації цієї провокації та фейку”.

Своєю чергою, самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що різанина у Бучі, яку влаштували російські військові – це спецоперація англійців”.

“Це як у Бучі… Ми якраз обговорювали цю політику – всі кричать, ну треба було запровадити черговий пакет (санкцій – ред.), нам це відомо. Ми докладно обговорювали їхню психологічну спецоперацію, яку провели англійці.

Якби тільки з військовою операцією Росія хоч трохи запізнилася, то по території Росії готувалися завдати, як вони вважали, нищівного удару, і по сусідніх областях”, – зазначив Лукашенко.

Він також повторив тезу Путіна, що війна в Україні була неминучою.

Нагадаємо, британець, військовослужбовець бригади морської піхоти ЗСУ, яка бере участь в обороні Маріуполя, заявив, що захисники складуть зброю і здадуться в полон до російських окупантів.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE