Politerno > Україна і світ > Чубайса госпіталізували із рідкісним захворюванням, можливе отруєння – ЗМІ

Чубайса госпіталізували із рідкісним захворюванням, можливе отруєння – ЗМІ

  • 1 Серпня, 2022
  • 636 Переглядів
  • 0

Російський політик Анатолій Чубайс, який після початку війни виїхав з РФ, перебуває у реанімації в Європі з рідкісним захворюванням імунної системи.

Про це повідомляє Reuters та “Медуза” з посиланням на співрозмовників.

Джерела повідомили, що 67-річний Чубайс повідомив, ніби страждає на синдром Гійєна-Барре, захворювання, спричинене пошкодженням імунної системи периферичної нервової системи.

За словами співрозмовника Reuters, європейське розвідувальне агентство розслідує цю справу, але поки що не оприлюднило її результати.

Деякі ЗМІ та активісти опозиції припустили, що Чубайса могли отруїти.

Друге джерело повідомило Reuters, що Чубайс не може ходити, але розмовляє.

“Медуза” та ТАСС запевняють, що стан Чубайса після госпіталізації покращився.

La Repubblica писала, що Чубайсу стало погано під час відпочинку на Сардинії, і він був доставлений до лікарні на італійському острові.

Довідково: При синдромі Гійєна-Барре імунна система людини вражає частину його периферичної нервової системи.

При цьому синдромі можуть бути порушені нерви, що контролюють рухи м’язів або передають болючі, температурні та дотичні відчуття. Це може призводити до м’язової слабкості та втрати чутливості в ногах та руках.

67-річний Чубайс відомий як архітектор російської приватизації 1990-х років. Він є одним із небагатьох економічних реформаторів 1990-х років, які залишилися в уряді Путіна і підтримували тісні зв’язки із західними чиновниками.

Чубайс дав Путіну першу роботу в Кремлі в середині 1990-х і вітав його прихід до влади.

За Путіна Чубайс обіймав керівні посади у великих державних компаніях, поки президент не призначив його уповноваженим зі сталого розвитку у грудні 2020 року.

Після початку війни Чубайс пішов з посади спеціального представника президента Росії з питань сталого розвитку та виїхав з країни. 

Нагадаємо, українські військові захопили в полон 11 військових РФ та знищили близько 15 ворожих складів боєприпасів на півдні України.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE