Politerno > Україна і світ > The New York Times пише про недовіру між Зеленським та Байденом – у Вашингтоні відреагували

The New York Times пише про недовіру між Зеленським та Байденом – у Вашингтоні відреагували

  • 3 Серпня, 2022
  • 1972 Переглядів
  • 0
Зеленський і Байден

У статті The New York Times під назвою “Чому візит Пелосі на Тайвань абсолютно безрозсудний” Томас Фрідман пише, що між Білим домом та президентом України Володимиром Зеленським існує глибока недовіра.

Він зазначає, що війна в Україні «не закінчена, нестабільна, не позбавлена ​​небезпечних сюрпризів, які можуть статися будь-якого дня».

При цьому між Сполученими Штатами та Україною зростає недовіра.

«Між Білим домом та президентом України Володимиром Зеленським існує глибока недовіра – значно більша, ніж повідомлялося», – пише Фрідман.

Він додає, що генпрокурора і голову СБУ було звільнено ще в липні, «але я досі не бачив жодного матеріалу, який би переконливо пояснював, про що йдеться».

«А в Києві кумедні справи творяться. 17 липня Зеленський звільнив генерального прокурора своєї країни та керівника внутрішньої розвідки — це стало найзначнішою зміною в його уряді після російського вторгнення в лютому. Це було б еквівалентно звільненню Байденом Мерріка Гарленда та Білла Бернса в один день. Але я досі не бачив жодного звіту, який би переконливо пояснював, про що йдеться», – написав автор.

«Ми ніби не хочемо надто уважно заглядати під капот у Києві, побоюючись того, яку корупцію чи фокуси ми можемо побачити, коли ми стільки туди вклали», — пише він.

Координатор з комунікацій у Раді національної безпеки США Джон Кірбі відреагував на статтю Фрідмана. Під час брифінгу він заявив, що президент США Джо Байден висловлював своє захоплення лідерством президента Зеленського у воєнний час і має твердий намір продовжувати підтримувати Україну.

“Так, президент багато разів висловлював своє захоплення лідерством і мужністю президента Зеленського у цей воєнний час. Очевидно, він багато разів особисто розмовляв із президентом Зеленським, і він знає – розуміє, в якому стресі перебуває президент Зеленський та весь український народ. І саме тому він, як і раніше, має твердий намір продовжувати підтримувати Україну в її боротьбі проти російської агресії” – сказав Кірбі.

“Він приватно і публічно висловлював цю повагу до президента Зеленського та викликів, з якими він і його співгромадяни зіштовхуються” – додав він.

Нагадаємо, внаслідок обстрілу Миколаєва вранці 3 серпня окупанти зруйнували супермаркет та двічі влучили на територію кінно-спортивної школи.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE