Politerno > Україна і світ > Трагедія в Оленівці: “вагнерівці” використали легкозаймисту речовину для вбивства українських полонених

Трагедія в Оленівці: “вагнерівці” використали легкозаймисту речовину для вбивства українських полонених

  • 3 Серпня, 2022
  • 599 Переглядів
  • 0

Найманці ПВК “Вагнер” замінували приміщення, в якому утримувалися українські військовополонені у колонії окупованої Оленівки.

Для цього бойовики використали легкозаймисту речовину, що призвело до швидкого поширення пожежі у приміщенні, інформує ГУР.

“Допити полонених проводили слідчі т. зв. “мдб ДНР” спільно з представниками ПВК “Вагнер” та ФСБ РФ. Під час допитів активно використовувалися фізичні тортури та побої”, – йдеться в повідомленні.

Війська РФ проводили регулярно допити українських військових, які були спрямовані на  фізичне приниження, знущання, психологічну деморалізацію з метою зламу морально-психологічних якостей українських воїнів, а не на отримання певної конфіденційної інформації.  Українські захисник проявили мужність та незламну силу волі.

Представвники ФСБ хотіли залучити українських полонених до зйомки у проросійських репортажах.

“Мета ефіру полягала у висвітленні визнання полоненими “скоєних ними злочинів, звірств проти місцевого населення, відречення бійців від своїх поглядів, а також засудження дій керівництва України”, – заявили в розвідці.

В українській розвідці підкреслили, що РФ не мала наміру здійснювати обмін українських військовополоненим. Окупанти прагнули приховати неналежні умови та форми допиту українських військовослужбовців, тому умисно їх вбили.

За наявними даними, мінування місця утримання українських бійців було здійснено бойовиками ПВК “Вагнер” з використанням легкозаймистої речовини, що призвело до швидкого поширення пожежі у приміщенні“.

Як повідомлялося, американський Інститут вивчення війни вважає, що відповідальність за вбивство 53 українських військовополонених у в’язниці окупованої Оленівки Донецької області 28 липня несе Росія

Нагадаємо, у статті The New York Times під назвою “Чому візит Пелосі на Тайвань абсолютно безрозсудний” Томас Фрідман пише, що між Білим домом та президентом України Володимиром Зеленським існує глибока недовіра.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE