Politerno > Україна і світ > ЗСУ відбили кілька штурмів і наступів окупантів на сході та півдні – зведення

ЗСУ відбили кілька штурмів і наступів окупантів на сході та півдні – зведення

  • 3 Серпня, 2022
  • 420 Переглядів
  • 0

ЗСУ відбили чергові спроби наступу росіян на Авдіївському, Новопавлівському, Запорізькому й Південнобузькому напрямках. Загарбникам також не вдалося здійснити кілька штурмів на бахмутському напрямку.

Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України у вечірньому зведенні

Армія РФ намагалася вести штурмові дії в районі Берестового, а також у бік Покровське – Бахмут,  Володимирівка – Соледар, Володимирівка – Яковлівка, Відродження – Кодема, Відродження – Зайцеве, Доломітне – Семигір’я та Семигір’я – Кодема на Бахмутському напрямку. Однак усі ці спроби виявилися безуспішними. Наші бійці завдали росіянам втрат і відкинули їх назад.

Також окупанти обстрілювали з танків, реактивної та ствольної артилерії райони Бахмута, Бахмутського, Берестового, Соледара, Яковлівки, Зайцевого, Травневого, Кодеми, Майорська, Підгородного, Веселої Долини, Покровського, Краснополівки, Білогорівки й Веселого. Завдали авіаударів неподалік Берестового, Соледара, Яковлівки, Бахмутського й Клинового.

На Авдіївському напрямку ворожі солдати безуспішно спробували наступати на шляхах Донецьк – Піски, Мінеральне – Авдіївка, Спартак – Авдіївка, Новоселівка Друга – Красногорівка та Василівка – Красногорівка. Згодом їм довелося відступити.

Російські військові вели обстріли з артилерії і танків районів Авдіївки, Пісків, Нью-Йорка, Красногорівки, Нетайлового і Кам’янки.

Крім цього, ЗСУ звели нанівець усі зусилля загарбників, спрямовані на просування в бік Мар’їнки й Білогірки на Новопавлівському й Запорізькому напрямках.

Ворог обстріляв райони Мар’їнки, Новомихайлівки, Богоявленки, Шевченка, Володимирівки, Павлівки, Вугледара та ще низки населених пунктів, здійснив авіаційні удари поблизу Новополя, Новосілки та Полтавки.

На Південнобузькому напрямку противник теж не досяг успіху в ході наступального бою в бік Білогірки. Росіяни були змушені відійти.

Там окупанти також використовували танки, ствольну й реактивну артилерію для вогневого ураження районів Миколаєва, Прибузького, Зорі, Луча, Посад-Покровського, Лимана, Лупаревого, Партизанського й кількох інших населених пунктів. Ударили з авіації поблизу урочища Андріївка, вели повітряну розвідку з використанням безпілотників.

Нагадаємо, найманці ПВК “Вагнер” замінували приміщення, в якому утримувалися українські військовополонені у колонії окупованої Оленівки.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE