Politerno > Україна і світ > Туреччина частково платитиме за російський газ у рублях, а 5 банків країни запровадять платіжну систему “Мір”

Туреччина частково платитиме за російський газ у рублях, а 5 банків країни запровадять платіжну систему “Мір”

  • 6 Серпня, 2022
  • 709 Переглядів
  • 0

Туреччина та РФ на переговорах у Сочі в п’ятницю домовилися про перехід на часткову оплату російського газу в рублях та запровадження п’ятьма турецькими банками російської платіжної системи “Мір”.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на турецьке державне агентство Anadolu.

Керівники центробанків двох країн також зустрілися під час перемовин президентів Туреччини та Росії 5 серпня. Як заявляє Ердоган такі зміни є полегшенням як для російських туристів, так і для Туреччини.

Як повідомлялось раніше, Ердоган та Путін домовились про часткову оплату постачання природного газу в рублях. Незважаючи, на засудження Туреччиною повномасштабної війни Росії проти України, Анкара не приєдналась до санкцій США та ЄС про агресора.  

Туреччина також продовжує імпортувати енергію з Росії, яка забезпечила чверть її імпорту нафти та близько 45% поставок природного газу минулого року. Ердоган також вітає будівництво “Росатомом” атомної станції Аккую, довкола якої розгорівся скандал, після того, як Росія усунула від виконання проєкту одного з головних турецьких підрядників. 

Нагадаємо, ЗСУ відбили наступ росіян на Слов’янському, Бахмутському та Авдіївському напрямках.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE