Politerno > Україна і світ > США виступають за повну ліквідацію ядерної зброї у світі

США виступають за повну ліквідацію ядерної зброї у світі

  • 6 Серпня, 2022
  • 514 Переглядів
  • 0

Пентагон виступає за повну ліквідацію всієї ядерної зброї у світі, проте зазначає, що є речі, які цьому перешкоджають.

Про це повідомляє пресслужба міністерства оборони США з посиланням на слова заступника міністра оборони США Коліна Халя під час виступу в ООН.

За його словами, обставини у сфері безпеки заважають прогресу у досягненні цілей договору про нерозповсюдження ядерної зброї: “Попри проблеми в чинній ситуації в галузі безпеки, Сполучені Штати продовжуватимуть взаємодію з іншими державами, які мають ядерну зброю, де це можливо, для зниження ядерних ризиків, і ми робитимемо це з реалістичними очікуваннями”, — зазначив він.

Заступник сказав, що повномасштабне вторгнення РФ в Україну та ядерні загрози з боку РФ заважають ядерному роззброєнню.

У повідомленні також йшлося, що на питання нерозповсюдження ядерної зброї впливає модернізація та розширення своєї ядерної зброї Китаєм, розроблення ядерної зброї Іраном та підготовка нового ядерного випробування Північною Кореєю.

Як повідомлялося, генсек ООН Антоніу Гутерреш вважає, що світ зіткнувся з небаченою з часів холодної війни ядерною небезпекою.

Нагадаємо, Туреччина та РФ на переговорах у Сочі в п’ятницю домовилися про перехід на часткову оплату російського газу в рублях та запровадження п’ятьма турецькими банками російської платіжної системи “Мір”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE