Politerno > Україна і світ > NYT пише, що аеродром «Сакі» атакували ЗСУ – МОУ лише нагадало про заборону куріння

NYT пише, що аеродром «Сакі» атакували ЗСУ – МОУ лише нагадало про заборону куріння

  • 9 Серпня, 2022
  • 996 Переглядів
  • 0

The New York Times стверджує, що удару по аеродрому «Сакі» у тимчасово окупованому Криму завдали ЗСУ, у той час як Міноборони України відмежувалося від вибухів.

«Це була авіабаза, з якої регулярно вилітали літаки для ударів по наших військах на півдні. (…) Для атаки використовувалася зброя українського виробництва», – розповів журналістам поінформований високопоставлений військовий чиновник.

Він не уточнив, про яку саме зброю йдеться.

За даними проєкту «Схеми», на аеродромі базується 43 винищувальний авіаційний полк Повітряно-космічних сил РФ. Зокрема, там знаходяться винищувачі Су-30 СМ, Су-33 та бомбардувальники Су-24М.

Міністерство оборони України заявило, що відомству не відома причина вибухів та пожежі на території аеродрому “Саки” поблизу Новофедорівки в окупованому Росією Криму.

Щодо пожежі на території аеродрому “Саки” в районі населеного пункту Новофедорівка у тимчасово окупованому Росією Криму. Міноборони України не може встановити причину займання, однак вкотре нагадує про правила пожежної безпеки та заборону куріння у невстановлених місцях.

Факт пожежі може бути використаний країною-терористом в інформаційній війні. Не виключаємо, що окупанти “випадково” знайдуть якісь характерні “шеврон”, “візитівку” чи навіть “ДНК”, – заявили у міністерстві.

Міноборони закликало зберігати спокій та вірити Збройним Силам України.

Як повідомлялося, російське видання “Комерсант” пише, що у Криму “атакували” військовий аеродром “Нитка” та склади з боєприпасами біля курортних міст Саки та Новофедорівка. Міністерство оборони РФ стверджує, що аеродром ніхто не обстрілював, просто чомусь відбулася детонація боєприпасів.

Нагадаємо, ворог намагається просуватися на Бахмутському напрямку, пішов на штурм в районі Спірного, але потрапили під вогонь ЗСУ та хаотично відступив. На інших напрямках росіяни задіюють всі види зброї, включаючи авіацію.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE