Politerno > Україна і світ > МАГАТЕ збереже присутність на ЗАЕС, – Гроссі. ВІДЕО

МАГАТЕ збереже присутність на ЗАЕС, – Гроссі. ВІДЕО

  • 1 Вересня, 2022
  • 565 Переглядів
  • 0

Гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі заявив, що на Запорізькій АЕС лишаться представники агенції. 

Про це повідомляють BBC та “Енергоатом“.

Гроссі повідомив, що місії за кілька годин роботи на АЕС вдалося зібрати достатньо важливої інформацію, не уточнивши деталей.

За словами Гроссі, місія МАГАТЕ залишиться на Запорізькій АЕС в Енергодарі до 3 вересня, а потім вирішуватиме питання постійної присутності своїх спостерігачів у районі станції.

Оновлено о 17:50: Гросі покинув Запорізьку АЕС. 

Разом із ним зі станції поїхали більшість членів делегації.

В "Енергоатомі" повідомили, що станом на 18:00 на ЗАЕС залишились 5 представників місії МАГАТЕ, які розвантажують привезене ними обладнання та продовжать роботу на станції. 

Очікується, що вони перебуватимуть на Запорізький АЕС до 3 вересня.


Згодом у відео Гроссі заявив, що команда МАГАТЕ збереже присутність на Запорізькій АЕС.

 

"Завершуємо наш довгоочікуваний візит на Запорізьку АЕС. Я щойно завершив перший огляд ключових зон, які ми хотіли побачити в цьому першому підході до всього об’єкта. Звичайно, тут ще багато чого потрібно зробити. Моя команда залишається. І найважливіше: ми встановлюємо тривалу присутність МАГАТЕ тут", - сказав Гроссі.

Більшість інспекторів місії Міжнародного агентства з атомної енергії, включаючи Гроссі, покинули Запорізьку атомну електростанцію після візиту в четвер. На станції залишилось 5 співробітників організації.

Зранку 1 вересня Енергодар піддався обстрілам з боку росіян, над містом “працювала” група ударних вертольотів К-52, які завдавали ударів по житлових кварталах.

Нагадаємо, ЗСУ завдали нових ударів по Каховському мосту на Херсонщині та завадили окупантам будувати нову понтонну переправу поблизу Дар’ївки.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE