Politerno > Юлія Мамчак > “Стіна” Яценюка: з трьох підозрюваних зняли частину обвинувачень, тяжкі лишаються

“Стіна” Яценюка: з трьох підозрюваних зняли частину обвинувачень, тяжкі лишаються

  • 14 Вересня, 2022
  • 1546 Переглядів
  • 0

У середу, 14 вересня, Вищий антикорупційний суд завершив підготовче судове засідання у справі щодо ймовірного заволодіння понад 16 млн грн із державного бюджету, призначених на інженерно-технічне облаштування українсько-російського кордону.

Про це повідомляє пресслужба ВАКС.

Колегія суддів ВАКС встановила, що обвинувальний акт відповідає вимогам кримінального процесуального закону.

Крім цього щодо трьох із п’яти фігурантів було закрито кримінальне провадження в частині їх обвинувачення у вчиненні нетяжкого злочину – внесення до офіційних документів завідомо неправдивих даних у зв’язку із закінченням строків притягнення до кримінальної відповідальності.

Водночас провадження в частині обвинувачення цих же фігурантів за вчинення особливо тяжкого злочину – заволодіння коштами з державного бюджету України в сумі понад 16 млн грн – буде предметом подальшого судового розгляду.

За даними джерела УП, 5 фігурантів цього провадження це – В’ячеслав Майданович (старший офіцер виробничо-технічного відділення першого окремого відділу капітального будівництва ДПСУ), В’ячеслав Бондар, Олександр Кашуба, Володимир Палка та Олександр Хвіщук.

Тепер у цьому провадженні суд переходить до розгляду справи по суті.

У липні 2017 року стало відомо, що протягом 2016-2017 років співробітники Держприкордонслужби та ряд приватних фірм незаконно привласнили та розтратили 100 млн грн під час будівництва інженерно-технічних споруд на кордоні з Росією (проект “Стіна”).

На початку серпня 2017 року Солом’янський райсуд Києва заарештував сімох підозрюваних у розтраті державних коштів, виділених так званого проекту “Стіна”.

Згодом стало відомо, кого саме з семи осіб було затримано в рамках розслідування справи про розтрату грошей, виділених на проект “Стіна”.

У 2019 році ми повідомляли, що Державна прикордонна служба станом на 2019 рік витратила 1,3 мільярда гривень на будівництво фортифікаційних споруд на українсько-російському кордоні – так званий проект “Стіна”.

Нагадаємо, суд у справі нападу на журналістів “Схем” визнав винуватими ексголову правління “Укрексімбанку” Євгена Мецгера, ексдиректора департаменту банківської безпеки банку Ігоря Тельбізова і ексначальника управління внутрішньої безпеки банку Олега Осіпова і призначив кожному штраф.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE