Politerno > Україна і світ > Путін шкодує, що Україна хоче перемоги воєнним шляхом і звів основне завдання війни до захоплення Донбасу

Путін шкодує, що Україна хоче перемоги воєнним шляхом і звів основне завдання війни до захоплення Донбасу

  • 16 Вересня, 2022
  • 1572 Переглядів
  • 0

Президент РФ Володимир Путін заявив, що нібито “зробить усе, щоб швидше припинилася війна”, але обурився, що Україна хоче перемогти воєнним шляхом. Також він стверджує, що план війни проти України “коригуванню не підлягає” і основною метою є так зване “звільнення всієї території Донбасу”.

Про це він заявив на зустрічі з прем’єром Індії Нарендрою Моді.

 

"Я знаю вашу позицію щодо конфлікту в Україні. Ми зробимо все для того, щоб це все припинилося якнайшвидше.

На жаль, протилежний бік, керівництво України заявило про відмову від переговорного процесу. Заявило про те, що хоче досягти своєї мети воєнним шляхом, як вони кажуть, на полі бою", - зазначив диктатор.

 

"План коригуванню не підлягає. Генеральний штаб під час операції приймає оперативні рішення. Щось вважається ключовим, основною метою – а основною метою є звільнення всієї території Донбасу, ця робота продовжується, незважаючи на спроби контрнаступу української армії", - заявив він трохи згодом, під час прес-конференції на саміті Шанхайської організації співпраці, повідомляє РИА Новости.

Президент країни-агресора запевняє, що "наступальні операції на самому Донбасі не припиняються, вони йдуть невеликим темпом, але послідовно, поступово російська армія займає нові та нові території".

Путін також виправдовується, що Росія воює не повною армією, а лише її контрактною частиною, і "це пов'язано з певними параметрами особового складу".

 

"Тому ми не поспішаємо у цій частині. Але, за великим рахунком, за своєю суттю, жодних змін немає. Щось генеральний штаб вважає важливим, щось другорядним, але основне завдання залишається незмінним, і воно реалізується", - запевняє президент РФ.

Як відомо, з 24 лютого 2022 року Росія веде повномасштабну загарбницьку війну проти України, початково заявивши її метою звільнення Донбасу, а також міфічну "денацифікацію" та "демілітаризацію" України.

Однак РФ окупувала не лише території, на яких визнавала квазіутворення "ДНР" і "ЛНР", але й частину Херсонської, Запорізької, Миколаївської й Харківської областей. Також на початку повномасштабного вторгнення російські війська окупували частину Чернігівської, Сумської та Київської областей, але згодом змушені були відступити, як і нещодавно з більшої частини Харківської області. 

Нагадаємо, ЗМІ опублікували фото з підвалу військкомату у селищі Шевченкове, Куп’янського району, де катували людей.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE