Politerno > Україна і світ > Не лише Україна: у розвідці назвали країни, які теж постраждають у разі ядерного удару РФ

Не лише Україна: у розвідці назвали країни, які теж постраждають у разі ядерного удару РФ

  • 22 Вересня, 2022
  • 2327 Переглядів
  • 0

У разі нанесення тактичного ядерного удару Росією по Україні постраждають також країни Чорноморського регіону.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький в інтерв’ю ITV News, передає “ДС”.

За його словами, застосування ядерної зброї Росією у війні проти України є можливим. Кремль у такий спосіб може спробувати зупинити просування ЗСУ та знищити нашу державу.

"Це загроза для інших країн. Вибух тактичної ядерної зброї вплине не тільки на Україну, а й на Чорноморський регіон", - підкреслив Скібіцький.

Співробітник ГУР деталізував, що наслідки застосування ядерної зброї можуть у тому числі вплинути на Польщу, Туреччину та Болгарію.

21 вересня президент РФ Володимир Путін оголосив часткову мобілізацію. Під час своєї промови господар Кремля також погрожував використанням ядерної зброї.

Довідково: загальноприйнятим вважається поділ ядерної зброї на стратегічну і тактичну. Цей поділ більш менш корелюється з потужністю заряду.

«Менш потужна» - це тактична зброя, «потужніша» - стратегічна.

Стратегічна ядерна зброя призначена для ураження цілей у сотнях і тисячах кілометрів від точки запуску. Ціль має бути достатньо важливою. В першу чергу це пускові установки самої ЯЗ (якщо противник теж ядерна держава). Крім того, цілями є потужні військові бази, центри управління військ, адміністративні центри, транспортні та промислові вузли.

Тактична ядерна зброя може застосовуватися безпосередньо в зоні ведення бойових дій, тобто у відносній близькості до власних військ. Енерговиділення при застосуванні таких боєприпасів схоже до вибухів, які сталися над японськими містами Хіросіма і Нагасакі в серпні 1945 року. Ці вибухи відповідали виділенню енергії близько 20 кілотонн у тротиловому еквіваленті (20 тисяч тонн тротилу). Це масштаб потужності тактичних ядерних боєприпасів.

 

Як повідомлялося, Пентагон виступає за повну ліквідацію всієї ядерної зброї у світі, проте зазначає, що є речі, які цьому перешкоджають.

Ядерна катастрофа на Запорізькій АЕС може бути потрібною Кремлю як casus belli для застосування ядерної зброї. Путін хоче звинуватити нас у ядерному тероризмі, щоб потім “покарати”.

Нагадаємо, керівник САП Олександр Клименко скасував постанову про закриття так званої справи “Роттердам+” як незаконну та необґрунтовану.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE