Politerno > Україна і світ > САП визнала достатність доказів за трьома епізодами щодо виведення коштів з “ПриватБанку”

САП визнала достатність доказів за трьома епізодами щодо виведення коштів з “ПриватБанку”

  • 7 Жовтня, 2022
  • 528 Переглядів
  • 0

НАБУ та САП завершили розслідування за підозрою у розкраданні понад 8,4 млрд грн. керівництвом “ПриватБанку” та визнали достатність доказів у трьох епізодах.

Про це повідомили у пресслужбах Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Зазначається, що серед підозрюваних: ексголова правління банку, колишній перший заступник голови правління, ексзаступник голови правління, колишня керівниця департаменту фінменеджменту, колишня керівниця департаменту підтримки міжбанківських операцій і керівник департаменту операційного спрямування “ПриватБанку”.

Прокурори САП визнали, що для доведення вини підозрюваних детективи наразі зібрали достатньо доказів за трьома епізодами. Всі три пов’язані з виведенням коштів із банку напередодні його націоналізації наприкінці 2016 року на підконтрольні або пов’язані з бенефіціарами банку компанії.

У відомствах нагадали, що в лютому 2021 року НАБУ і САП повідомили експосадовцям про підозру у розтраті понад 136 млн грн через схему страхових виплат. За місяць потому підозри оновили новим епізодом, додавши розтрату майже 315 млн дол. США (близько 8,2 млрд грн) через акредитивну схему. А у липні 2022 року добірка інкримінованих колишнім менеджерам “ПриватБанку” злочинів поповнилася ще однією розтратою у 85,2 млн грн.

Водночас викриті факти корупційної діяльності у “ПриватБанку” не є вичерпними: в низці епізодів НАБУ та САП продовжують розслідування. Насамперед, схем виведення понад 130 млрд грн із банку, що стало однією з підстав його націоналізації.

Окремо наголошується, що загальний обсяг матеріалів по всіх епізодах наразі перевищує 2500 томів і є одним із наймасштабніших розслідувань в історії антикорупційних органів.

Натомість 19 вересня “ПриватБанк” здобув перемогу в Лондонському арбітражному суді, що дало змогу йому заощадити понад 1 млрд дол.

Нагадаємо, за словами президента Володимира Зеленського, з 1 жовтня тільки у Херсонській області ЗСУ звільнили понад 500 квадратних кілометрів території й десятки населених пунктів. Раніше у четвер начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк говорила про понад 400 квадратних кілометрів, які ЗСУ звільнили на Херсонщині з 1 жовтня.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE