Politerno > Україна і світ > Внаслідок російських ракетних ударів 10 жовтня загинуло 14 людей – МВС

Внаслідок російських ракетних ударів 10 жовтня загинуло 14 людей – МВС

  • 10 Жовтня, 2022
  • 335 Переглядів
  • 0

Внаслідок ракетних ударів Росії по Україні 10 жовтня правоохоронними органами підтверджено загибель 14 людей, ще 97 осіб травмовані.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський в ефірі національного телемарафону.

"Фактично, це вдруге після 24 лютого цього року був настільки масштабний обстріл, а з точки зору критичної енергетичної інфраструктури, це, напевно, найбільший обстріл в сучасній історії.

Зараз цей обстріл можна назвати енергетичним тероризмом, він був продовженням, на мою думку, і ядерного тероризму з атомною станцією, маю на увазі Запорізьку АЕС, яка обстрілювалась постійно з боку російських військ.

Маємо обстріли в 12 регіонах. Ми зафіксували 74 обстріли на цю годину на жаль, маємо підтверджених 14 загиблих і 97 травмованих осіб".

За словами міністра, обстріли енергетичної інфраструктури планують подолати впродовж 24 годин.

За словами Монастирського, в Україні після ракетних ударів 10 жовтня загасили 30 пожеж. Наразі понад 1300 населених пунктів залишаються знеструмленими.

У Дніпропетровській області знеструмлено 4 шахти, де на момент вибухів перебували 854 шахтарі. Під землею залишаються 118 гірників, однак триває їх підйом на поверхню.

Нагадаємо, у понеділок 10 жовтня в небі над Київщиною та на сході України було збито 13 ворожих дронів-камікадзе Shahed-136.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE