Politerno > Україна і світ > Байден засудив удари по Україні та пообіцяв передові системи ППО

Байден засудив удари по Україні та пообіцяв передові системи ППО

  • 10 Жовтня, 2022
  • 646 Переглядів
  • 0

США засуджують ракетні удари Росії по території України, вимагають виведення російських військ та обіцяють надати Києву передові системи ППО.

Про це йдеться у заяві президента США Джо Байдена, пише “Європейська правда”.

"Внаслідок цих атак загинули та отримали поранення цивільні особи, а також знищені цілі без жодної військової необхідності. Вони ще раз демонструють крайню жорстокість незаконної війни Путіна проти українського народу", - йдеться у заяві.

Байден заявив, що ці атаки тільки ще більше зміцнюють відданість США допомагати народу України стільки, скільки потрібно.

"Разом з нашими союзниками та партнерами ми продовжимо змушувати Росію платити ціну за її агресію, притягувати Путіна та Росію до відповідальності за її звірства та воєнні злочини та надавати підтримку, необхідну українським силам для захисту своєї країни та своєї свободи", - йдеться у заяві.

У розмові з українським президентом Володимиром Зеленським Джо Байден пообіцяв надати Україні передові системи ППО.

Зазначається, що Байден під час розмови висловив своє засудження ракетних ударів, завданих Росією по Україні, в тому числі по Києву, та висловив співчуття рідним і близьким загиблих і поранених у результаті цих безглуздих атак. 

"Президент Байден пообіцяв продовжувати надавати Україні підтримку, необхідну для її захисту, включаючи передові системи протиповітряної оборони" - йдеться у заяві. 

Президент США також наголосив на своїй постійній взаємодії з союзниками та партнерами з метою продовження накладання санкцій на Росію, притягнення Росії до відповідальності за її воєнні злочини та звірства, а також надання Україні безпекової, економічної та гуманітарної допомоги.

Після масоваеої ракетної атаки по Україні Німеччина заявила, що передасть Україні першу систему протиповітряної оборони IRIS-T “у найближчі кілька днів”.

Нагадаємо, внаслідок ракетних ударів Росії по Україні 10 жовтня правоохоронними органами підтверджено загибель 14 людей, ще 97 осіб травмовані.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE