Politerno > Україна і світ > Генсек НАТО назвав нісенітницями заяви Кремля про підготовку України до використання “брудної бомби”

Генсек НАТО назвав нісенітницями заяви Кремля про підготовку України до використання “брудної бомби”

  • 26 Жовтня, 2022
  • 409 Переглядів
  • 0

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вважає абсурдними заяви Кремля про підготовку України до використання “брудної бомби”.

Про це він сказав на спільній пресконференції з прем’єр-міністром Румунії Ніколае Чуке, пише “Європейська правда“.

“Ми бачимо, що Росія звинувачує Росію у підготовці до використання радіологічної “брудної зброї”. Це – абсурд. Союзники відкидають ці неправдиві звинувачення. Росія не повинна використовувати фальшиві приводи для подальшої ескалації війни”, – сказав Столтенберг.

За його словами, погрози Росія не змусять союзників зменшити підтримку України, вона триватиме скільки буде необхідно.

“З кожним тижнем українські сили стають сильнішими і краще оснащеними. В то же час, ми продовжуємо зміцнювати власну безпеку”, – додав Столтенберг.

Останніми днями міністр оборони Росії Сергєй Шойгу і глава Генштабу Валерій Герасимов активізували телефонні розмови з західними колегами про нібито заплановану провокацію України.

Нагадаємо, російське керівництво продовжує поширювати фейк про нібито плани Києва використати “брудну бомбу”. 26 жовтня про це на відеозустрічі з учасниками засідання Ради керівників органів безпеки і спеціальних служб країн СНД заявив президент країни-агресора Володимир Путін, а міністр оборони Росії Сергій Шойгу – в телефонній розмові з міністрами оборони Індії та Китаю.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE