Politerno > Україна і світ > Шойгу поширив фейк про “брудну бомбу” ще в Індію та Китай, а Путін – главам спецслужб СНД

Шойгу поширив фейк про “брудну бомбу” ще в Індію та Китай, а Путін – главам спецслужб СНД

  • 26 Жовтня, 2022
  • 610 Переглядів
  • 0
В.Путін і С. Шойгу

Російське керівництво продовжує поширювати фейк про нібито плани Києва використати “брудну бомбу”.

26 жовтня про це на відеозустрічі з учасниками засідання Ради керівників органів безпеки і спеціальних служб країн СНД заявив президент країни-агресора Володимир Путін, а міністр оборони Росії Сергій Шойгу – в телефонній розмові з міністрами оборони Індії та Китаю.

Пресслужба Міноборони РФ повідомляє, що Шойгу обговорив з Раджнатхом Сінгхом та Вей Фенхе ситуацію в Україні, та розказав про “заклопотаність з приводу можливих провокацій з боку України із застосуванням “брудної бомби”.

Путін на відеозустрічі з учасниками засідання Ради керівників органів безпеки і спеціальних служб країн СНД заявив наступне: 

“Залишають без уваги заяви Київського режиму роздобути ядерну зброю. Адже сказано було публічно з боку Київської влади про це. Ні – всі мовчать. Відомо і про плани використовувати для провокації так звану “брудну бомбу””.

Президент Росії нагадав уже трохи забуті заяви про те, що “США українську територію перетворили на полігон для біологічних експериментів” і заявив, що Україну продовжують “накачувати важким озброєнням”.

Водночас, за словами Путіна, в Україні нібито формується “чорний ринок зброї”, і нібито навіть є “ризик потрапляння до рук зловмисників переносних зенітних ракетних комплексів, високоточних зразків зброї”.

 

Путін також почав лякати присутніх на засіданні тим, що нібито "розповзання іноземних найманців із бойовим досвідом становить загрозу для країн СНД".

За даними політолога Андрій Піонтковського, попри наміри “захищати” Херсон, Кремль паралельно готується витіснити з інформаційного простору таку подію як здачу міста підривом Каховської ГЕС або "брудної бомби".

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE