Politerno > Україна і світ > Загроза усьому світу: Столтенберг пояснив, чому НАТО не дозволить РФ виграти війну

Загроза усьому світу: Столтенберг пояснив, чому НАТО не дозволить РФ виграти війну

  • 27 Жовтня, 2022
  • 544 Переглядів
  • 0

НАТО не дозволить Росії перемогти у війні проти України, оскільки ця перемога могла б стати загрозою для усього світу.

Про це генеральний секретар альянсу Єнс Столтенберг заявив на пресконференції.

«Ми не можемо дозволити президенту Путіну перемогти. Це було б катастрофою, трагедією для українців, але це також зробило б нас, членів НАТО, більш уразливими. Тому що тоді президент Путін усвідомив би, що може досягати своїх цілей військовою силою. І це стало би натяком не лише для нього, а й для інших авторитарних лідерів у всьому світі», – пояснив Столтенберг. 

Генсек наголосив, що більшість війн закінчуються за столом переговорів. 

«Водночас ми знаємо, що те, чого Україна може досягти за столом переговорів, цілком залежить від сили на полі бою. Тому нам потрібно зміцнити їхню позицію за столом переговорів, надаючи військову підтримку. І це саме те, що роблять члени НАТО, щоб максимізувати якомога швидше ймовірність результату, який буде прийнятним для України як суверенної незалежної держави Європи», – сказав очільник НАТО. 

Столтенберг також нагадав, що Росія почала війну в Україні не в 2022-му, а в 2014 році, окупувавши Крим та частину Донбасу. 

«Те, що відбулося в лютому – це повномасштабна ескалація, повномасштабна війна, загарбницька війна Росії проти України. Я не буду міркувати про те, скільки триватиме війна. Скажу лише, що ми готові підтримувати Україну стільки, скільки потрібно», – резюмував лідер НАТО.

Нагадаємо, окупанти під час відходу із правого берега Херсонщини можуть вдатися до підриву житлових масивів, щоб перетворити окуповану ним територію на випалену землю.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE