Politerno > Україна і світ > Колишнього очільника ДПС підозрюють у зловживанні владою

Колишнього очільника ДПС підозрюють у зловживанні владою

  • 28 Жовтня, 2022
  • 626 Переглядів
  • 0

САП повідомила про підозру у зловживанні владою та службовим становищем ексглаві Державної прикордонної служби України.

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

У п’ятницю за процесуального керівництва прокурорів САП детективами НАБУ повідомлено про підозру у зловживанні владою та службовим становищем колишнім голові Держприкордонслужби, начальнику Першого окремого відділу капітального будівництва прикордонної служби, а також директору товариства – забудовника.

Зазначається, що у першому півріччі 2019 року товариство – забудовник відповідно до укладених договорів мало передати Державній прикордонній службі України 66 квартир у Львові, зокрема в одному з центральних районів міста для подальшого заселення прикордонників та їхніх родин.

Слідством встановлено, що попри договірні зобов’язання товариство – забудовник продало квартири, призначені прикордонникам.

Задля приховання своїх злочинних дій директор товариства вступив у злочинну змову з представниками Державної прикордонної служби України та провів “заміну” житла, незважаючи на те, що воно не відповідало умовам договорів.

Як наслідок, прикордонна служба отримала 53 квартири у одному з районів Львівської області, вартість яких на 10,68 млн гривень дешевша за нерухомість у Львові, що підтверджено висновками проведених експертиз.

На сьогодні викритим особам повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає максимальне покарання до 6 років позбавлення волі.

Довідка: З липня 2017 року по кінець травня 2019 року Державну прикордонну службу очолював Петро Цигикал.

Нагадаємо, з 6700 працівників окупованої росіянами ЗАЕС лише 100 підписали контракти з “Росатомом” під тиском, але є й “добровольці” з топ-менеджменту. 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE