Politerno > Україна і світ > США готові на все, аби зупинити зловмисну діяльність Ірану, – Держдеп

США готові на все, аби зупинити зловмисну діяльність Ірану, – Держдеп

  • 29 Жовтня, 2022
  • 718 Переглядів
  • 0

Сполучені Штати готові на будь-які дії, аби зупинити зловмисну діяльність Ірану, який постачає Росії БПЛА для ведення війни проти України. 

Під час останнього брифінгу речник Держдепартаменту США Нед Прайс зауважив, що у Вашингтоні можуть використати для цього будь-які засоби, адже там зосереджені на загрозі, яку становить іранська технологія безпілотників. 

Прайс зауважив, що БПЛА від Ірану вже використовували під час бойових дій в Іраку та Сирії, а тепер їх застосовують ще й проти України. 

“Ми збираємося використовувати всі інструменти, які є в нашому розпорядженні. Ви знаєте, що всього пару тижнів тому ми ввели ще один пакет санкцій проти тих, хто несе відповідальність за поширення деяких з цих технологій, – сказав Прайс, додаючи, що Штати ще наприкінці 2021 року оголосили про впровадження антиіранських санкцій через постачання БПЛА. – У нас є інструменти, які виходять за рамки санкцій та інших економічних заходів. Ми збираємося робити те, що зрештою відповідає нашій зацікавленості протидіяти потоку цієї технології з Ірану до країн та організацій по всьому світу і переривати його”. 

Представник Держдепу зазначив, що США не робитимуть анонсів своїх дій, проте там будуть зупиняти країну, яка підтримує терористичні організації та їх маріонеток. Це стосується й програми балістичних ракет та ядерної програми Ірану. 

"Ми збираємося використати всі засоби. Ми не збираємося нічого прибирати зі столу. І зрештою, ми збираємося зробити все можливе, щоб усунути загрозу, яку становлять ці зловмисні дії", – заявив речник Держдепу США.

Нагадаємо, у п’ятницю 28 жовтня ЗСУ завдали 26 ударів по районах зосередження живої сили, озброєння і військової техніки росіян, також уражено 4 склади боєприпасів.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE