Politerno > Україна і світ > СБУ затримала “комуніста”, який зливав локації одеської ППО через російських пропагандистів

СБУ затримала “комуніста”, який зливав локації одеської ППО через російських пропагандистів

  • 28 Листопада, 2022
  • 571 Переглядів
  • 0

СБУ затримала в Одесі прихильника комунізму, який передавав ФСБ через російських пропагандистів розвіддані про українську ППО.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

За інформацією СБУ, ворожим поплічником виявився місцевий житель, якого ФСБ завербувала після повномасштабного вторгнення. Пропозицію про співпрацю він отримав через соцмережі, де неодноразово підтримував війну Росії проти України.

Одесит збирав інформацію про місця дислокації підрозділів ЗСУ у південному регіоні та Києві. Зокрема, він намагався виявити локації центрів управління та системи протиповітряної оборони українських військ. Отримані відомості чоловік передав через завербованого ФСБ представника прокремлівського інформагентства “Бел.ru”, яке знаходиться у Бєлгородській області РФ.

СБУ затримала його на спробі передачі інформації. Під час обшуків правоохоронці вилучили мобільні телефони, з яких він контактував з російською спецслужбою. Також у його помешканні виявили заборонену в Україні комуністичну символіку і пропагандистські матеріали на підтримку комуністичної партії Росії.

Чоловіку повідомлено про підозру. Запобіжний захід – тримання під вартою.

Нагадаємо, під час обшуків на території Почаївської духовної семінарії та Івано-Франківської єпархії УПЦ МП співробітники СБУ та Нацполіції знайшли велику кількість антиукраїнських матеріалів.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE