Politerno > Україна і світ > Пєсков скаржиться, що під час візиту Зеленського до США не прозвучало “закликів до миру”

Пєсков скаржиться, що під час візиту Зеленського до США не прозвучало “закликів до миру”

  • 22 Грудня, 2022
  • 973 Переглядів
  • 0

Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков поскаржився, що в Кремлі не почули від президентів України і США слів про готовність дослухатися до стурбованості Росії.

Про це пвоідомляє російське пропагандистське видання “РИА Новости“.

“З жалем констатуємо, що від Байдена і Зеленського не прозвучало слів про потенційну готовність дослухатися до стурбованості Росії”, – зазначив Пєсков.

Прессекретар Путіна також заявив, що під час зустрічі Володимира Зеленського та Джо Байдена “реально закликів до миру не прозвучало, не було застережень з приводу варварських обстрілів житлових будинків Донбасу”. 

21 грудня Зеленський прибув до Білого дому, де його зустрів президент США Джо Байден.

В рамках візиту державний секретар США Ентоні Блінкен офіційно оголосив про новий пакет військової допомоги для України на суму 1,85 мільярда доларів, який уперше передбачає передачу системи протиповітряної оборони Patriot.

Таким чином, загальна військова допомога США для України досягла 21,9 мільярда доларів з початку роботи адміністрації Байдена.

За інформацією американського видання The Hill, керівництво Конгресу США працює над швидким внесенням законопроєкту, який засудить Росію як державу-агресора, але про визнання РФ спонсором тероризму не йдеться.

Нагадаємо, у США розглядають три різні сценарії закінчення війни в Україні шляхом переговорів. Два пункти, які передбачають часткову втрату території, категорично відкинув президент України Володимир Зеленський. 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE