Politerno > Україна і світ > Захід почав “полювання” на приховані кошти путінських олігархів

Захід почав “полювання” на приховані кошти путінських олігархів

  • 2 Січня, 2023
  • 398 Переглядів
  • 0

На Заході арештовано російських активів на понад $330 млрд, включаючи половину валютних резервів Росії. Однак це вважається порівняно легким «здобутком» (яхти, приватні літаки, нерухомість, гроші на відомих рахунках), якщо врахувати, що їхні власники не були таємницею. Але тепер стартував пошук прихованих активів російських олігархів та чиновників.

Про це пише з посиланням на джерела The Moscow Times.

Так, останніми місяцями прокурори США виписали цілу серію вимог щодо надання інформації, у тому числі ділової документації, виписок за банківськими рахунками та з реєстрів трастів.

Мета слідчих – пробратися крізь завісу таємниці, що огортає структури власності та приховує кінцевих бенефіціарів активів.

Зокрема, може йтися, наприклад, про оточення та родичів учасників Альфа-груп – Петра Авена, Германа Хана, Михайла Фрідмана та інших. Під таке ж розслідування потрапило оточення Романа Абрамовича, зокрема Євген Швідлер, зазначає інше джерело.

При цьому США та їхні союзники створили робочу групу «Російські еліти, ставленики та олігархи» (Russian Elites, Proxies and Oligarchs – REPO). Вона займається пошуком активів, які, як вважають на Заході, придбано коштом, отриманим незаконним шляхом завдяки близькості їхніх власників режиму Путіна.

З початку повномасштабної збройної агресії 24 лютого 2022 року українські суди постійно ухвалюють рішення про арешт тих чи інших активів, які можна ідентифікувати як російські чи білоруські. Команда StateWatch у рамках проекту Trap Aggressor не лише промоніторила Єдиний державний реєстр судових рішень, спробувавши знайти арешти, накладені на активи, що належать особам із країни-агресора або її білоруським сателітам, а й зафіксувала кейси, де ці арешти було знято.

Нагадаємо, українці не готові до територіальних поступок попри тиск і терор держави-агресора – Росії.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE