Politerno > Україна і світ > Знищення близько 400 “чмобіків” у Макіївці: міноборони РФ занижує втрати

Знищення близько 400 “чмобіків” у Макіївці: міноборони РФ занижує втрати

  • 2 Січня, 2023
  • 395 Переглядів
  • 0

У новорічну ніч точним ударом ЗСУ у Макіївці ліквідовано близько 400 мобілізованих росіян, ще близько 300 загарбників дістали поранення різного ступеня тяжкості.

Про це повідомило Управління стратегічних комунікацій ЗСУ у Telegram.

У СтратКомі повідомили, що завдяки точному удару у Макіївці вдалося ліквідувати близько 400 мобілізованих росіян, ще близько 300 загарбників отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Зазначається, що російські солдати дислокувалися у будівлі місцевого професійно-технічного училища №19.

Опублікувано відео з місця події. На ньому видно, що приміщення, в якому знаходилися мобілізовані росіяни, повністю зруйнована.

Великі втрати окупантів у Макіївці фактично підтвердили російські пропагандисти.

Ведучий телеканалу “Росія 1” Володимир Соловйов репостнув у своєму Telegram повідомлення про те, що поширення інформації про військові втрати карається російським законодавством до 15 років ув’язнення.

А пропагандист Андрій Медведєв обурився халатністю окупантів, яка призвела до великих втрат особового складу.

“Щодо Макіївки коротко. У кожної надзвичайної події є ім’я, прізвище, по батькові та посада. На 10 місяць війни вважати противника дурнем, який не бачить нічого – небезпечно і злочинно. Розміщувати особовий склад будь-де в будівлях замість того, щоб розміщувати в укриттях – це пряма допомога ворогу”, – написав він у Telegram.

2 cічня міністерство оборони РФ у Telegram підтвердило, що ЗСУ знищили угруповання російських військовослужбовців у тимчасово окупованій Макіївці Донецької області, але заявляє, що втрати значно менші, ніж озвучені СтратКомом.

"Київським режимом завдано удару шістьма реактивними снарядами системи залпового вогню "HIMARS" виробництва США по пункту тимчасової дислокації одного з підрозділів російських збройних сил у районі населеного пункту Макіївка", - йдеться у повідомленні.

За даними російського оборонного відомства, два снаряди нібито збили засобами ППО.

Решта ракет влучили в пункт тимчасової дислокації росіян, унаслідок чого загинули 63 окупанти.

Нагадаємо, на Заході арештовано російських активів на понад $330 млрд, включаючи половину валютних резервів Росії. Однак це вважається порівняно легким «здобутком» (яхти, приватні літаки, нерухомість, гроші на відомих рахунках), якщо врахувати, що їхні власники не були таємницею. Але тепер стартував пошук прихованих активів російських олігархів та чиновників.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE