Politerno > Україна і світ > “До берегів країн НАТО” вирушив російський фрегат “Горшков” з “Цирконами”, Медведєв зловтішається

“До берегів країн НАТО” вирушив російський фрегат “Горшков” з “Цирконами”, Медведєв зловтішається

  • 5 Січня, 2023
  • 1135 Переглядів
  • 0

Російський “Адмірал Горшков”, озброєний гіперзвуковими ракетами “Циркон”, відправився в Атлантичний океан. Заступник голови Радбезу РФ Дмітрій Медведєв заявив, що судно йде до берегів країн НАТО.

За даними ВМС України, церемонію відправки “Горшкова” особисто очолив президент Росії Владімір Путін.

Планується, що фрегат виконуватиме завдання бойової служби в акваторіях Середземного моря, Атлантичного та Індійського океанів. В ході бойової служби заплановано учбове застосування гіперзвукових ракет "Циркон".

На думку військових, таким чином РФ намагається відвернути увагу від невдач у війні з Україною, зокрема у Чорному морі.

"Здобутки Чорноморського флоту відсутні, тому на державний рівень було винесено заходи щодо виходу в дальній похід, подалі від акваторії Чорного моря", - йдеться у повідомленні ВМСУ.

Заступник голови Радбезу РФ Дмітрій Медведєв у свою чергу заявив, що відправка відбулася 4 січня і її мета наближення до країн НАТО і створення загрози для США зокрема.

 

"Головний подарунок до Нового року з боєкомплектом ракет "Циркон" вирушив учора до берегів країн НАТО. 1000 км дальності їх застосування з гіперзвуком у 9 Махів і можливістю використовувати будь-який заряд з гарантією долають будь-яку ППО. Нехай постоїть десь за 100 миль від берега, ближче до річки Потомак (річка біля столиці США - ред.). Тож радійте! Приведе до тями будь-кого, хто становитиме пряму загрозу Росії і нашим союзникам", - написав Медведєв.

ВМС України нагадали, що на сьогоднішній день ЗСУ уже знищили 16 кораблів та катерів ЧФ РФ, ще декілька одиниць пошкодили.

Нагадаємо, президент РФ Володимир Путін доручив міністру оборони Сергію Шойгу запровадити “режим припинення вогню” на час святкування Різдва, сьогодні, внаслідок обстрілу росіянами, на Херсонщині загинула ціла родина.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE