Politerno > Україна і світ > Епіфаній проведе різдвяну лужбу в Лаврі – заповідник уклав договір з ПЦУ

Епіфаній проведе різдвяну лужбу в Лаврі – заповідник уклав договір з ПЦУ

  • 6 Січня, 2023
  • 446 Переглядів
  • 0

Мінкульт дав дозвіл, а заповідник уклав угоду для проведення різдвяної служби предстоятелем Православної церкви України митрополитом Епіфанієм в Успенському соборі Києво-Печерської лаври.

Про це повілдомило ВВС News Україна з посиланням на в.о. генерального директора Національного заповідника “Києво-Печерська лавра” Олександра Рудника, представник пресслужби ПЦУ у коментарі “Українській правді”.

“Та розмова на відео (яку поширила УПЦ МП разом з заявою, що ПЦУ не має дозволу на проведення богослужіння в Лаврі – ред.) відбувалась вчора (5 січня – ред.) у першій половині дня. На той момент не було розпорядження про богослужіння.

Але у другій половині дня до мене надійшло звернення від ПЦУ про проведення богослужіння і про отримання дозволу від Міністерства культури. Я надав дозвіл і уклав угоду на проведення богослужіння 7 січня. Всі документи зараз є, в УПЦ МП оприлюднили ввечері застарілу інформацію”, – зазначив Рудник.

Він пояснив, що йдеться про разову оренду для богослужіння.

Зокрема, заповідник “Києво-Печерська лавра” уклав угоду з ПЦУ на проведення служби 7 січня з 8:00 до 12 години дня.

Рудник додав, що правоохоронці будуть стежити за тим, щоб подія відбулась без жодних ексцесів.

Представник прес-служби ПЦУ надав "Українській правді" документ, який підтверджує, що Мінкульт дав згоду на проведення служби ПЦУ в Успенському соборі.

4 січня пресслужба ПЦУ повідомила, що предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній 7 січня планує провести богослужіння з нагоди Різдва в Свято-Успенському соборі Києво-Печерської Лаври. УПЦ Московського патріархату на це заявила, що предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній не має дозволу на анонсоване раніше проведення богослужіння у Лаврі 7 січня, а його намір прийти в Успенський собор є спробою "силового захоплення" храму.

УПЦ Московського патріархату також заявила, що під час дії воєнного стану договори оренди храмів на території Лаври продовжуються автоматично до кінця війни, і пригрозила кримінальною відповідальністю за допуск предстоятеля Православної церкви України митрополита Епіфанія на територію святині.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE