Politerno > Україна і світ > Росія завдала ударів по Києву та Київській області – подробиці

Росія завдала ударів по Києву та Київській області – подробиці

  • 14 Січня, 2023
  • 415 Переглядів
  • 0

У суботу, 14 січня, Росія атакувала Київ ракетами, що летіли з північного напрямку по балістичній траєкторії.

Про це повідомив речник Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі телеканалу 24, національного телемарафону.

"Скоріш за все, це ракети, які летіли по балістичній траєкторії. З північного напрямку. Балістика не є доступною, щоб ми її виявляли і збивали", - зазначив Ігнат.

За словами Ігната, спеціалісти вивчатимуть за уламками, який саме тип ракет застосував ворог у суботу. Але очевидно, що це були або балістичні ракети, або зенітні ракети С-300, які летять по балістичній траєкторії. Ракети С-300 є різних модифікацій, тому певна модифікація, можливо, дозволяє застосовувати їх з території Росії, додав він.

Оповіщення про ракетну небезпеку надійшло із запізненням через відсутність радіолокаційних даних та інформації з інших джерел.

На жаль, у Збройних силах України немає ефективних засобів щодо виявлення та знищення балістичних ракет, наголосив Ігнат.

Речник Повітряних сил також підтвердив, що група російських стратегічних бомбардувальників Ту-95 зараз у повітрі. Невідомо, чи здійснять вони пуски ракет, їх політ відстежується.

Влада повідомила про атаку на об'єкти інфраструктури столиці.

Кличко уточнив, що вибухи сталися у Дніпровському районі, а у Голосіївському районі на нежитлову територію впали уламки ракети. Постраждалих немає.

Ще пізніше Кличко повідомив, що у Голосіївському районі столиці пожежа на нежитловому об‘єкті внаслідок ворожої атаки на столицю.

Крім цього у селі Копилів Київської області зафіксували влучання у житлову забудову, потерпілих немає, пошкоджено 18 приватних будинків.

Нагадаємо, у тимчасово окупованому Бердянську Запорізької області підірвано авто гауляйтера міста, окупанти стверджують, що він вижив.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE