Politerno > Україна і світ > Черга 500 людей: у клініці Міноборони порушували права військових на належне медичне обслуговування

Черга 500 людей: у клініці Міноборони порушували права військових на належне медичне обслуговування

  • 31 Січня, 2023
  • 626 Переглядів
  • 0

Офіс омбудсмена перевірив одну з клінік Міноборони через скарги військових та зафіксував численні порушення в обслуговуванні військових та неналежні умови.

Про це повідомляє уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець в Telegram.

Із соцмереж офісу омбудсмена стало відомо про ймовірне порушення права військових на належне медичне обслуговування в клініці амбулаторно-поліклінічної допомоги Міноборони. 

Зокрема, у клініці відсутній електронний документообіг та електронний запис на прийом, що призводить до паперової тяганини та черг. Таким чином, військові з різним ступенем травм змушені годинами очікувати на прийом до лікаря. 

"Під час особистого спілкування з військовослужбовцями, останні повідомили, що черги до окремих спеціалістів складають понад 500 осіб. На підтвердження своїх слів працівникам Секретаріату було представлено список осіб, що перебувають в черзі до невропатолога, який складає 557 осіб станом на 31.01.2023 року", - йдеться у повідомленні.

До ще більших черг призводять аварійні відключення у закладі. Крім того, зупиняється ліфт, через що маломобільні військові не можуть отримати доступ до лікарів. 

За словами Лубінця, у закладі відсутнє належне сервісне обслуговування. Зокрема, у клініці нема вільного доступу до питної води, а санітарно-технічний стан санвузлів "вкрай незадовільний" та не пристосований для маломобільних груп населення та осіб з інвалідністю. Також омбудсмен повідомляє про брак штучного освітлення в коридорних приміщеннях, де військові стоять в черзі та заповнюють документи. 

Крім того, військові скаржаться відсутність можливості проходження військово-лікарської комісії за місцем свого проживання та необхідність їхати до обласного центру з інших населених пунктів.

"У ході відвідування закладу, знайшли своє підтвердження обставини, які викладені в дописі військовослужбовця.

Тому наразі Офісом Омбудсмана вирішується питання щодо вжиття заходів реагування з метою вирішення окреслених проблемних питань", - додалі в омбудсмена.

Нагадаємо, суддя Вищого антикорупційного суду визнав необґрунтованою підозру ексголові правління НАК “Нафтогаз України” Андрію Коболєву щодо неправомірності отримання премії в НАК.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE