Politerno > Україна і світ > МЗС звернулося до Грузії з протестом, просить віддати Саакашвілі Україні

МЗС звернулося до Грузії з протестом, просить віддати Саакашвілі Україні

  • 2 Лютого, 2023
  • 489 Переглядів
  • 0

МЗС України назвало психологічним і фізичним насильством до громадянина України Міхеіла Саакашвілі дії грузинської вдали та закликало Грузію припинити тортури і передати засудженого Україні.  

Про це повідомляє МЗС України.

“Закликаємо грузинську владу негайно припинити знущатися над Міхеілом Саакашвілі та передати його Україні. Не грайтеся із життям людини заради політичної помсти”, – йдеться у повідомленні.

В МЗС додали, що грузинська влада діє “у найгірших традиціях НКВС СРСР”, коли застосовує до Саакашвілі “психологічне та фізичне насильство, відмовляє йому в терміново необхідній медичній допомозі, свідомо створюючи безпосередню загрозу його життю”.

У відомстві підкреслили, що грубе порушення прав людини щодо українського громадянина йде в розріз із задекларованим курсом Тбілісі на здобуття членства в ЄС і свідчить про згортання демократії в Грузії.

МЗС також закликало іноземні уряди та міжнародні організації стати публічно на захист Саакашвілі.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець вимагає допустити його до громадянина України Міхеіла Саакашвілі та закликає правозахисників вплинути на владу Грузії.

Нагадаємо, колишній російський офіцер Костянтин Єфремов, який утік із Росії, заявив, що українських чоловіків катували у полоні – у них стріляли і погрожували їм зґвалтуванням.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE