Politerno > Україна і світ > Суд арештував звільненого закупівельника Міноборони, застава 26 мільйонів – ЗМІ

Суд арештував звільненого закупівельника Міноборони, застава 26 мільйонів – ЗМІ

  • 2 Лютого, 2023
  • 674 Переглядів
  • 0

Шевченківський райсуд Києва арештував ексдиректора департаменту державних закупівель Міноборони Богдана Хмельницького, якого підозрюють у корупції.

Про це повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора у коментарі УП.

Експосадовця взяли під варту. Суд також дав Хмельницькому можливість вийти під заставу.

Прокуратура не розголошує суму застави. Водночас, у відомстві кажуть, що вважають цю суму замалою, і тому вже оскаржили рішення.

За даними УП, йдеться про 26 мільйонів гривень.

Хмельницького підозрюють у закупівлі майже 3 тисяч бронежилетів на понад 100 млн грн, які, за даними слідства, виявились неякісними.

Керівник Центру протидії корупції Віталій Шабунін заявив, що справою закупівлі неякісних бронежилетів, у якій фігурує Богдан Хмельницький, має займатися НАБУ, а його та інших ймовірних фігурантів намагаються врятувати від відповідальності:

1 лютого працівники ДБР повідомили про підозру нещодавно звільненому заступнику міністра оборони В’ячеславу Шаповалову, а 2 лютого суд заарештував його на 2 місяці та визначив багатомільйонну заставу.

Нагадаємо, напередодні саміту Україна-ЄС Рада Євросоюзу ухвалила заходи допомоги в рамках Європейського фонду миру (ЄФМ) щодо подальшої військової допомоги ЗСУ. Йдеться про сьомий транш допомоги у 500 млн євро та 45 млн євро для підтримки тренувальних зусиль Місії ЄС (EUMAM Ukraine).

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE