Politerno > Україна і світ > Урсула фон дер Ляєн та Шарль Мішель пообіцяли Україні вступ до Євросоюзу

Урсула фон дер Ляєн та Шарль Мішель пообіцяли Україні вступ до Євросоюзу

  • 3 Лютого, 2023
  • 605 Переглядів
  • 0

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн та президент Європейської ради Шарль Мішель заявили, що Україна стане членом Європейського Союзу.

Фон дер Ляєн вважає, що рух України допомагає не лише самій Україні, а й Європейському Союзові. “День, коли Україна стала кандидатом – став новим початком для України, а також він став новим початком для ЄС”, – запевнила фон дер Ляєн під час спільного засідання Єврокомісії та уряду України у Києві.

Президентка Єврокомісії переконана також, що Єврокомісія сприятиме Україні наближатися до вступу, “до того дня, коли український прапор буде піднятий там, де йому належить бути – перед будівлею Берламонт в Брюсселі”. Це – будівля, де розташована Європейська комісія, перед нею розташовані прапори повноправних членів ЄС.

Урсула фон дер Ляєн також наголосила, що виступає за посилення бізнес-співпраці. “Наша зустріч – сигнал європейським інвесторам”, – пояснила вона.

“Цей саміт надсилає два чітких меседжі: перший – для вас і для людей України – ЄС буде підтримувати вас у всі можливі способи. Кремль нас не залякав і не залякає. Тому що ЄС і Україна – родина”, – сказав Шарль Мішель на пресконференції у Києві після саміт Україна-ЄС.

“І другий меседж – майбутнє України всередині Європейського союзу. Українці зробили чіткий вибір на користь свободи, демократії і верховенства права. Ваша майбутнє разом з нами у нашому спільному Європейському союзі. Ваша доля – це наша доля”, – додав голова Євроради.

Нагадаємо, Федеральний уряд Німеччини надав ліцензію на експорт основних бойових танків Leopard 1 в Україну.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE