Politerno > Україна і світ > У ЗСУ запровадять систему Delta, перше українські military-tech рішення за стандартами НАТО

У ЗСУ запровадять систему Delta, перше українські military-tech рішення за стандартами НАТО

  • 4 Лютого, 2023
  • 1023 Переглядів
  • 0

У суботу, 4 лютого, Кабінет міністрів ухвалив постанову щодо запровадження системи Delta в ЗСУ.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Наголошується, що постанову було прийнято за поданням міністра оборони Олексія Резнікова.

Delta — це платформа з ситуаційної обізнаності, яку створив Центр інновацій та розвитку оборонних технологій Міноборони.

“Центр інновацій Міноборони постійно вдосконалює платформу Delta і додає новий функціонал, що дає нашим військовим значну перевагу над ворогом”, – повідомили в уряді.

Окрім використання платформи військовими, Кабмін дозволив розмістити Deltа в хмарі поза межами України. Delta стала стратегічною ціллю для ворога. Після переїзду в захищену хмару платформа буде убезпечена від ракетних та кібератак агресора.

Як повідомляє “Мілітарний“, Delta забезпечує об’ємне розуміння простору бою в режимі реального часу, інтегрує інформацію про противника від різноманітних сенсорів та джерел, в тому числі розвіддані, на цифровій мапі, не потребує додаткових налаштувань і може працювати на будь-якому пристрої — ноутбуці, планшеті або в мобільному телефоні.

Достатньо мати інтернет, авторизуватися й користуватися цифровою мапою. Система збирає дані з десятків джерел – розвідка безпілотників, знімки супутників, радіоперехоплення тощо.

Delta забезпечує об’ємне розуміння поля бою в режимі реального часу, інтегрує в одній цифровій мапі інформацію про противника від різноманітних сенсорів та джерел.

Сьогодні Delta – найбільш інформативна система, що забезпечує ситуаційну обізнаність в морському, повітряному просторі та на землі. За рік кількість користувачів збільшилася втричі.

Розробник – Центр інновацій Міноборони – здійснив понад 40 релізів нових функцій. Наприклад, запустив захищений стрімінг з БПЛА та стаціонарних камер.

Тепер усіма перевагами цієї сучасної платформи зможуть користуватися всі сили, задіяні в обороні нашої держави та звільненні окупованих територій від загарбників.

Delta – перше українські military-tech рішення, розроблене за стандартами НАТО.

Нагадаємо, окупанти перегруповуються на окремих напрямках та зосереджують основні зусилля на веденні наступальних дії на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE