Politerno > Україна і світ > Байден у Польщі: Росія ніколи не переможе Україну, ніхто не повинен відвертатися від її воєнних злочинів

Байден у Польщі: Росія ніколи не переможе Україну, ніхто не повинен відвертатися від її воєнних злочинів

  • 21 Лютого, 2023
  • 703 Переглядів
  • 0

Президент США Джо Байден заявив, що союзники не “втомляться” підтримувати Україну в протистоянні  повномасштабній агресії РФ – Україна “ніколи не буде” переможена РФ.

Про це Байден заявив виступаючи у Варшаві у вівторок із промовою, повідомляє кореспондент “Європейської правди“.

 

“Сумнівів бути не повинно: наша підтримка України не похитнеться, НАТО не буде розділеним, і в нас не настане втома. Жадоба й бажання Путіна до землі та влади зазнає невдачі – а любов українського народу до своєї країни візьме гору. Демократичні держави світу захищатимуть свої свободи сьогодні, завтра і завжди”, – наголосив американський президент.

Байден підкреслив, що “на кону нині – свобода”, а світ зрозумів, що “задовольнити апетити агресора неможливо, їм треба протистояти”. “Автократи розуміють лише одне слово: ні, ні, ні! Ні, ви не захопите мою країну, не заберете мою свободу, не заберете моє майбутнє”, – додав він.

Прокоментував президент США і дії російського візаві Володимира Путіна, запевнивши, що йому не вдасться досягти своїх цілей в Україні.

“Диктатор, який роками відбудовував імперію, ніколи не придушить любов народу до свободи, жорстокість ніколи не зламає волю вільних людей, а Україна ніколи не буде переможена Росією. Ніколи!” – наголосив лідер США.

 

Президент США зазначив, що ніхто не має відвертатися від злочинів, які скоїли російські військові злочинці в Україні.

Байден, говорячи про російську агресію, зазначив: “Надзвичайна жорстокість російських військ та найманців. Вони чинили злочини без сорому та каяття. Вони принесли населенню смерть та руйнування. Вони використали насильство як зброю війни, крали українських дітей у спробі вкрасти майбутнє України. Бомбили залізничні станції, пологові будинки, школи, притулки.

Ніхто. Ніхто не може відвертатися від звірств, які Росія робить з українцями. Це огидно. Це огидно”.

Він продовжив: “Але такою ж надзвичайною була відповідь українського народу та світу. Через рік після того, як бомби почали падати, а російські танки вторглися в Україну, Україна все ще є незалежною і вільною.

Від Херсона до Харкова українські бійці завоювали свою територію. Над більш ніж 50% української території, яку Росія утримувала минулого року, знову гордо майорить жовто-блакитний прапор України. Президент Зеленський все ще є лідером демократичного уряду, який представляє волю українського народу”.

Нагадаємо, ворог здійснив понад 30 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, зокрема по цивільній інфраструктурі міста Херсон. Є жертви серед цивільного населення.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE