Politerno > Україна і світ > Оприлюднено фото перших “Леопардів” в Україні, днями з Польщі прибудуть ще 60 танків PT-91

Оприлюднено фото перших “Леопардів” в Україні, днями з Польщі прибудуть ще 60 танків PT-91

  • 24 Лютого, 2023
  • 721 Переглядів
  • 0

Польща передала Україні перші чотири танки Leopard 2.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль показав фотографії в Telegram.

На фотографіях на тлі перших західних танків, які прибули в Україну, позують сам Шмигаль, польський прем’єр Матеуш Моравецький, міністр оборони Олексій Резніков, а також екіпажі бойових машин.

У п’ятницю під час візиту до Києва Моравецький заявив, що Польща доставила в Україну перші 4 танки Leopard і що найближчим часом вона передасть Україні решту обіцяних танків Leopard, крім того, днями в Україну прибудуть 60 танків PT-91 Twardy.

Моравецький нагадав, що зараз у Польщі відбуваються дуже інтенсивні навчання українських військових.

“Наші інструктори дуже вражені тим, як швидко українські танкісти опановують сучасні танки” – зазначив він.

“Ми маємо змогу передати наші чергові танки Leopard дуже швидко. Але також вже днями ми передамо дуже гарні танки PT-91 і чергові 60 танків приїдуть в Україну” – заявив Моравецький.

Крім того, він розповів про розмову з прем’єркою Данії, яка теж розглядає передачу танків, і контакти з прем’єрами Швеції і Фінляндії, а також канцлером Німеччини з цього питання.

Моравецький також висловив задоволення, що Іспанія також буде частиною танкової коаліції як країна, яка “хоч і віддалена, але добре знайома з тим, що відбувається у цій частині світу”.

Нагадаємо, до річниці повномасштабного вторгнення в Україну Державний департамент США запровадив візові та фінансові обмеження проти низки російських фізичних та юридичних осіб.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE