Politerno > Україна і світ > В РФ помітили “невідомий літальний апарат”, над Петербургом закривали небо і піднімали винищувачі “через НЛО”

В РФ помітили “невідомий літальний апарат”, над Петербургом закривали небо і піднімали винищувачі “через НЛО”

  • 28 Лютого, 2023
  • 456 Переглядів
  • 0

В Адигеї, що в Південному федеральному окрузі Росії, упав невідомий літальний апарат, а у Санкт-Петербурзі закрили 200 квадратних кілометрів повітряного простору. Місцевий аеропорт Пулково перестав приймати літаки після того, як над містом помітили “непізнаний літаючий об’єкт”.

Глава республіки Адигея Мурат Кумпілов у Telegram повідомив наступне:

“У селищі Новому Гіагінського району Адигеї вночі було зафіксовано падіння невстановленого літального апарата. На місці працює слідчо-оперативна група”.

Кумпілов також опублікував фото цього об’єкта. 

Він зазначив, що жертв і постраждалих немає, але є “незначне руйнування господарської будівлі тваринницької ферми”.

Кумпілов закликав місцевих жителів “зберігати спокій” і заявив, що “питання забезпечення безпеки жителів республіки” тримає “на особистому контролі”.

Також місцеві пабліки в Telegram повідомляли про масштабну пожежу в Темрюцькому районі РФ. 

Зазначалося, що в районі станції Голубицької вночі горіли плавні. Причиною пожежі називали підпал. 

Крім того, вночі в місті Туапсе в Краснодарському краї РФ сталися вибухи з подальшою пожежею на нафтозаводі “Роснефти”, пабліки повідомляли, що це була атака безпілотників. 

Місцева влада в соцмережі VK підтвердила, що вночі на нафтозаводі була “бавовна”, але стверджує, що “приводу для занепокоєння немає”.

“Шановні мешканці міста Туапсе, з приводу нічних хлопків на території нафтобази відомо наступне: о 02:15 28.02.2023 надійшло повідомлення про пожежу в господарській будові на території нафтобази, о 02:30 пожежу локалізовано на площі 200 м.кв., о 03.00 повна ліквідація пожежі”, – повідомила адміністрація міста Туапсе.

Адміністрація стверджує, що нафтові резервуари не зачеплені. Розливу нафтопродуктів і постраждалих немає.

Причину події влада не називає.

За інформацією “Baza”, нафтозавод атакували два безпілотники. Пошкоджено будівлю бойлерної поруч із нафтосховищем. Постраждала система теплопостачання їдальні.

Свою чергою, у Санкт-Петербурзі закрили 200 квадратних кілометрів повітряного простору, а місцевий аеропорт Пулково перестав приймати літаки після того, як над містом помітили “непізнаний літаючий об’єкт”. Пізніше обмеження зняли.

"У Санкт-Петербурзі ввели план "Ковер" через непізнаний об'єкт у повітрі. Аеропорт Пулково не приймає літаки. Сигнал "Ковер" подають при незаконному перетині кордону або появі НЛО", - пише російський Telegram-канал "Baza".

"В аеропорту Пулково оголошено затримку рейсів до 12 години. Аеропорт і його служби працюють у штатному режимі", - зазначив уряд Санкт-Петербурга в Telegram.

"Небо над Петербургом у районі "Пулково" закрито через невідомий об'єкт", - повідомило російське пропагандистське видання "РИА Новости" з посиланням на екстрені служби міста.

За інформацією "Baza", у небо над містом підняли винищувачі.

Згідно з даними Flightradar, цивільні літаки не підлітають до Санкт-Петербурга.  

Російські пабліки повідомляють, що рейси, маршрут яких проходить через повітряний простір Санкт-Петербурга, розвертають у повітрі.

Повідомляється, що повітряний простір над Санкт-Петербургом закритий до 13:00.

Майже всі рейси на табло в Пулково зараз світяться із затримкою. 

За даними "Фонтанки", непізнаний літаючий об'єкт помічений за 160 – 200 км від Петербурга. Видання також опублікувало фото винищувачів у небі.

Об 11:31 уряд Петербурга повідомив, що небо над містом "відкрите – всі тимчасові обмеження зняті".

Про це свідчить і сайт Flightradar24.

Прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков не став розкривати причини закриття повітряного простору над Петербургом, але запевнив, що у Путіна є повна інформація щодо цього.

Нагадаємо, журналісти Bihus.Info знайшли жінку, на яку оточення екснардепа Віктора Медведчука записало частки в кількох київських компаніях з активами на сотні мільйонів гривень. 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE