Politerno > Україна і світ > Лукашенко розказав про “неймовірну операцію” проти російського А-50, а Зеленського обізвав “гнидою”

Лукашенко розказав про “неймовірну операцію” проти російського А-50, а Зеленського обізвав “гнидою”

  • 7 Березня, 2023
  • 546 Переглядів
  • 0

Диктатор РБ Олександр Лукашенко стверджує, що в Білорусі затримали “терориста українських спецслужб” і його поплічників, які нібито причетні до спроби диверсії щодо літака А-50 на аеродромі Мачулищі. Він вважає, що “диверсією” Україна кинула виклик Білорусі і назвав українського президента Володимира Зеленського “гнидою”. 

Про це повідомило білоруське державне видання “БЕЛТА“.

“Служба безпеки України, керівництво ЦРУ чи то збоку, чи то за спиною розробляють операцію проти Республіки Білорусь. Був підготовлений терорист. Він росіянин, з російським паспортом, має український паспорт.

Народився в Кривому Розі, жив у Криму. Родичі в Австрії деякі, деякі залишилися в Києві. Він був завербований спецслужбою України у 2014, начебто, році. Айтішник або добре знається на IT-технологіях. Готувався для здійснення терористичних актів”, – зазначив Лукашенко.

Він стверджує, що “готували диверсанта” представники СБУ і використовували при цьому “найвищі технології”.

“Те, що ми побачили, реалізуючи операцію в Білорусі, – це, дійсно, було щось неймовірне. Були задіяні найвищі технології. Він був навчений усьому цьому не за один місяць. Після підготовки його було маршрутизовано (так кажуть у КДБ) на нашу територію”, – додав самопроголошений президент.

Він також очікувано звинуватив у всьому Київ. За його словами, “операція” бере початок з української столиці.

За словами Лукашенка, “диверсант” обрав маршрут “Варшава – Брест, Варшава – Лодзь – Рига – Псков, а потім Мінськ”.

“Не буду в деталях говорити, як передавалися знаряддя злочину, ці безпілотники. Обрали маленький безпілотник. Тому що, якби вони використали великий, то системи нашого стеження, звісно, його б відстежили.

Але маленький цей безпілотник китайського виробництва, який продається і в наших магазинах, ми встановили, – його продали в США (цей китайський безпілотник), а потім він повернувся в Україну. І в Україні були задіяні ці два безпілотники, навчена ця людина та інші, які їй допомагали”, – переконує диктатор.

Лукашенко продовжує наполягати, що російський літак не зазнав якихось значних пошкоджень, окрім, “подряпин і однієї пробоїни в корпусі”.

"Ми вам показували цей літак. Як мені повідомили, він навіть президента (Лукашенка - ред.) зустрічав, коли я повертався з Пекіна. Проте ми попросили росіян, щоб вони взяли цей літак на обслуговування і прислали нам інший. Так і сталося", - заявив він.

Лукашенко вважає, що "диверсією" щодо радіолокаційного літака А-50 Україна кинула виклик Білорусі, а українського президента Володимира Зеленського він назвав за це "гнидою". 

"Висновок один. Я ще якось думав, що Україні потрібен мир, що Зеленський вболіває за свій народ. Президент Зеленський – просто гнида. Просто гнида! Такі операції не проводяться без узгодження з керівником країни і головнокомандувачем. Це я вам кажу як президент.

Гнида тому, що він бігає навколо Білорусі, надсилає до нас людей і просить, як я вже говорив: "Давайте укладемо пакт про ненапад, давайте домовимося, у нас із вами немає жодних проблем. 

На що я говорив: "Ми не збираємося нападати". – "Ні, давайте підпишемо договір під егідою Організації Об'єднаних Націй, що ви на нас не нападете". Ви чули мої всі ці заяви. І в цей час... Що ж, виклик кинуто.

Якщо вони розраховують, – я ж знаю, що вони хочуть нас втягнути у війну за командою американців, – якщо ви думаєте, що ви, кинувши цей виклик, втягнете нас у війну завтра, яка сьогодні йде вже по всій Європі, ви помиляєтеся", - підсумував диктатор.

Нагадаємо, майже половина українців виступають за негайне притягнення до відповідальності людей, які причетні до корупції у Міністерстві оборони, водночас стільки ж вважають, що необхідно проводити довше ретельніше розслідування.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE