Politerno > Україна і світ > Окупанти обстріляли Херсон із танка, а згодом знову відкрили вогонь – 4 загиблих. ФОТО

Окупанти обстріляли Херсон із танка, а згодом знову відкрили вогонь – 4 загиблих. ФОТО

  • 9 Березня, 2023
  • 316 Переглядів
  • 0

Росіяни 9 березня двічі обстріляли Корабельну площу в місті Херсон, внаслідок чого загинули четверо людей і щонайменше троє людей поранено. Ранковий обстріл загарбники вели з танка, який уже знищено.

Про це повідомили начальник пресслужби Сил оборони Херсона Дмитро Плетенчук у телемарафоні та “Суспільне Херсон“.

“Російські терористи зранку обстріляли Херсон. Влучили, у тому числі, в зупинку громадського транспорту. Внаслідок обстрілу загинуло 3 осіб”, – йдеться у повідомленні.

“На місці згарища кілька хвилин тому була зупинка громадського транспорту… Російський снаряд відібрав життя двох людей, що стояли на зупинці. Уламки боєприпасу влучили й у крамницю – у приміщенні загинула жінка”, – повідомили в ОВА.

 

Плетенчук теж повідомив, що за добу 8 березня була одна загибла людина й кілька поранених, а вранці 9 березня від артобстрілу загинуло троє людей: дві людини на зупинці й одна – співробітник магазину.

Крім того, Офіс генерального прокурора повідомив про щонайменше двох поранених внаслідок ранкового обстрілу Херсона.

По обіді стало відомо ще про одного загиблого та одного пораненого внаслідок обстрілів Херсона цього дня. Снаряд влучив у будинок поряд із Корабельною площею, повідомив Суспільному керівник пресофісу ОВА Толоконніков.

Це вже жертви другого обстрілу за день, уточнив він у коментарі агентству “Інтерфакс-Україна”.

За словами Толоконнікова, ранковий обстріл Корабельної площі в Херсоні, унаслідок якого загинули три особи, російські окупанти, ймовірно, здійснили з танка.

“Близько 10:00 були прильоти по Корабельній площі. Найімовірніше, стріляв танк, з якого вели вогонь із лівого берега. Наразі вже є інформація від ОК “Південь”, що цей танк пішов слідом за російським кораблем і був ліквідований. Однак він забрав життя трьох людей: це були чоловік і жінка, які перебували на зупинці, й жінка, яка, на жаль, згоріла в торговельному приміщенні, яке було поруч із зупинкою”, – розповів Толоконніков.

Він уточнив, що пізніше, коли на місці обстрілу перебували представники обласної влади, окупанти знову обстріляли зазначений район, унаслідок чого ворожий снаряд влучив у житловий будинок.

“Там загинув один чоловік 35-ти років, поранено ще одного чоловіка 38-ми років. Він зараз перебуває в лікарні у важкому стані”, – підсумував Толоконніков.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE