Politerno > Україна і світ > РФ місяць накопичувала ракети, щоб вдарити по Україні та вже використала до двох десятків “Кинджалів”

РФ місяць накопичувала ракети, щоб вдарити по Україні та вже використала до двох десятків “Кинджалів”

  • 10 Березня, 2023
  • 560 Переглядів
  • 0

Росія здійснила ракетну атаку на Україну 9 березня ракетами, які змогла виробити за місяць, з урахуванням дефіциту високоточного озброєння.

Про це повідомила пресслужба ГУР з посиланням свого представника Андрія Юсова.

“Рашисти продовжують ракетний терор, але вже з урахуванням того дефіциту ракетного високоточного озброєння, який вони сьогодні мають. Можемо говорити про те, що місяць вони накопичували сили, зокрема, працювали виробництва”, – йдеться у повідомленні.

За його словами, фактично ті ракети, які російський ВПК зміг виробити за місяць, окупанти витратили на українські трансформатори.

Юсов уточнив, що російські запаси багатьох видів ракетних озброєнь “критично низькі”, й інтервал між обстрілами пов’язаний з тим, що росіяни намагаються надолужити витрати боєприпасів через виробництво, але виробляти в належній кількості вони не можуть.

“Калібрів” у них залишилося 7% від кількості, що була на початку повномасштабної агресії. Не можуть вони надолужити навіть через виробництво ті витрати”, – заявив він.

Свою чергою речник Повітряних сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону заперечив ремарку ведучої, що ворог “за весь 2022 рік не випустив по Україні стільки “Кинджалів”, скільки 9 березня – шість”.

Для визначення типу ракети потрібна експертиза її уламків, а на початку великої війни, Росія атакувала великою кількістю ракет, ідентифікувати їх теж не завжди вдавалося швидко, але “Кинджали”, проти яких ППО України безсила, ворог застосовував неодноразово.

“З початку повномасштабної агресії, безумовно, важко було визначити, що це за тип ракет. Але ось тільки по Вінниці було три прильоти “Кинджалів” за один раз…

Вони використали, можливо, до двох десятків “Кинджалів” за цю війну взагалі. Зараз, за даними ГУР, у росіян трохи більше пів сотні таких ракет. А якщо відмінусувати ці 6 (випущені під час масованої атаки 9 березня –ред.), то вже менше”, – зазеначив Ігнат

Щодо того, скільки Росія може виробляти ще “Кинджалів” речник Повітряних сил зазначив, що інформація щодо цього теж суперечлива і сумнівна, єдине, що з певністю можна сказати: ці ракети не виробляються швидко.

За словами Ігната, високотехнологічні ракети “Кинджал” –  надзвичайно дорогі, ніхто не знає достеменно їхньої вартості. Хоча, звісно, коли йдеться про агресію, Росія не дуже зважає на суми, які йдуть на виготовлення “знарядь смерті”.

У п’ятницю, 10 березня, парламент Грузії провів офіційну процедуру, яка “вбила” законопроєкт про “іноагентів”, що спричинив масові протести.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE