Politerno > Україна і світ > Історичне рішення: ЄС схвалив план прискорення постачання боєприпасів Україні на 2 млрд євро

Історичне рішення: ЄС схвалив план прискорення постачання боєприпасів Україні на 2 млрд євро

  • 20 Березня, 2023
  • 470 Переглядів
  • 0

Міністри закордонних справ та оборони країн Євросоюзу досягли згоди щодо постачання боєприпасів для України та поповнення власних складів зі снарядами. 

Як пише “Європейська правда”, про це заявив кореспондент “Радіо Свобода” Рікард Джозвяк. 

У своєму Twitter Джозвяк написав, що на засіданні Ради ЄС погодили ініціативу, яку висунув глава дипломатії Жозеп Боррель. Вона передбачає вирішення проблеми дефіциту боєприпасів та прискорення темпів їх постачання.

 

“Міністри закордонних справ ЄС досягли домовленості щодо плану постачання боєприпасів для України”, – коротко зазначив Джозвяк.

 

Офіційно деталі домовленостей поки не оприлюднили. Однак перед зустріччю Боррель висловив сподівання, що країнисхвалять пропозицію, яку він представив, з трьома напрямками на загальну суму 2 млрд євро. 

ВІДЕО ДНЯ
 

Згодом високий представник ЄС із питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель підтвердив досягнення домовленості щодо плану надання Україні одного мільйона артилерійських боєприпасів.

 

“Історичне рішення. За моєю пропозицією держави-члени ЄС погодились надати один мільйон артилерійських боєприпасів протягом наступних 12 місяців“, – написав Боррель у Twitter.

Він уточнив, що план буде втілюватись у трьох напрямках.

По-перше, з Європейського фонду миру буде виділений 1 мільярд євро на компенсацію постачань держав-членів; по-друге, ще стільки ж буде скеровано на спільні закупівлі боєприпасів; і по-третє, держави ЄС робитимуть замовлення для збільшення виробничих потужностей оборонних заводів.

Нагадаємо, парламент достроково припинив повноваження народного депутата “Європейскої солідарності” генерал-лейтенанта ЗСУ Михайла Забродського. Генерал-лейтенант повертається на військову службу.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE