Politerno > Тернопільщина > Креатор-Буд забудує чергову ділянку Зеленбуду. І ще кілька слів про доньку Панця

Креатор-Буд забудує чергову ділянку Зеленбуду. І ще кілька слів про доньку Панця

  • 20 Березня, 2023
  • 12668 Переглядів
  • 0

На останній сесії Тернопільської міської ради промерська більшість депутатів віддала чергову земельну ділянку ТДВ «Зелене господарство» під забудову ПП «Креатор-Буд».

Рішенням 8/23/42 приватному підприємству «Креатор-Буд» затвердили проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,4521га для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку з вбудовано-прибудованими приміщеннями громадського призначення і надземно-підземним паркінгом за адресою проспект Степана Бандери,83.

Цим самим рішенням міськрада розпорядилася припинити товариству з додатковою відповідальністю «Зелене господарство» право користування земельною ділянкою (кад. номер 6110100000:06:002:0136) площею 0,4521га за адресою проспект Степана Бандери,83, враховуючи письмову згоду землекористувача.

Як відомо, ВАТ «Зелене господарство» наприкінці 2010 року реорганізували у Товариство з додатковою відповідальністю. Колишні працівники підприємства, серед яких було чимало акціонерів товариства, обурювалися, що зміни провели за їхніми спинами. Розгнівані працівники підприємства намагалися апелювати до міської та обласної влади, зверталися до депутатів від різних політичних сил, у правоохоронні органи та прокуратуру. Право на безкоштовні сільгоспакції та можливість володіти паями держава надала працівникам «Зеленого господарства» ще в 1996 році.

Колишні працівники Зеленбуду заявляли, що землю на просп. С.Бандери влада мала використати для побудови соціального житла – для чорнобильців, інвалідів, афганців, ветеранів. Кожен з акціонерів претендував на 10 – 15 соток, люди готові були віддати свої паї тим, хто потребує допомоги. Однак 5 га землі, що були під теплицями на просп. С.Бандери, 83, почали забудовувати елітним житлом і багатоквартирними будинками.

Отже, про працівників свого підприємства засновник ТДВ «Зелене господарство» та депутат Тернопільської міської ради упродовж шести скликань Іван Панцьо не попіклувався. Проте, роздаючи спільно з міською радою землі Зеленбуду під забудову, не забув Іван Іванович про свою доньку Корильчук Неонілу Іванівну. Вона стала щасливою власницею ділянки з кад. номером 6110100000:06:002:0115, якої більше не існує.

Звісно, ні про який будинок і його обслуговування не йшлося. Саме тому, згодом цю ділянку поділили і тепер Неоніла Корильчук є власницею ділянки 0.0667 га з кад. номером 6110100000:06:002:0138, що межує з парком Національного відродження.

Сьогодні на цій ділянці зведений багатоквартирний будинок. Як бачимо, державна реєстрація права на ділянку здійснювалася вже під час війни – у жовтні 2022 року.

Як ми повідомляли раніше, 12 серпня 2021 року в Тернополі правоохоронці затримали членів злочинної групи Богдана Корильчука, онука колишнього керівника обласної Держфінінспекції та ексдепутата Тернопільської міської ради упродовж шести скликань, власника ТДВ «Зелене господарство» Івана Панця. Зловмисники вимагали 250 тисяч доларів у відомого в Тернополі підприємця, виробника ковбаси – Олега Юника.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE