Politerno > Тернопільщина > Тиск на забудовників. Навіщо Надалу “ручні” активісти у темі змін до Генплану

Тиск на забудовників. Навіщо Надалу “ручні” активісти у темі змін до Генплану

  • 16 Березня, 2023
  • 2801 Переглядів
  • 0

Темою №1 останніх двох місяців в Тернополі є скандальні зміни до Генерального плану міста. Ми писали, що міська рада умисно обрала час війни для проведення цих обговорень, щоб про зміни дізналися якомога менше людей. Мерія не розміщувала на сайті ані графічних матеріалів, ані опису змін. А 15 березня закінчився термін «вільного доступу» до містобудівної документації, яку розмістили в приміщенні Управління містобудування, архітектури та кадастру міськради, де забороняли робити фотографування карти із внесеними змінами.

Як повідомлялося, 10 березня в приміщенні міської ради відбулися так звані «громадські слухання». Звісно, слуханнями збори працівників комунальних підприємств назвати складно, хоча на них навіть були присутні громадські активісти. Та як ми зазначали раніше, справжніх представників громадськості там було небагато, а от найбільш активних ми впевнено пов’язуємо з міською радою Тернополя. Зокрема, ми згадували про Віталія Чубатого, засновника ГО «Об’єднання наше майбутнє», якому в 2017 році міська рада усіляко сприяла у забудові земельної ділянки по вулиці Заміська,16. Раніше Тернопільською міською радою були безкоштовно надані кілька суміжних ділянок з різним цільовим призначенням для індивідуального будівництва (приватний будинок, гараж і т.п.), але згодом ці ділянки об’єднали і, за зверненням Віталія Чубатого, дозволили забудувати. Як ми вже зазначали, сьогодні там красується десятиповерховий будинок. Отже, очевидно, що «активіст» має тісні зв’язки з представниками тернопільської мерії.

Щоб отримати більше інформації щодо діяльності Віталія Чубатого ми поспілкувалися з підприємцями, знайомими із будівельною сферою, адже за нашими даними керівник «Об’єднання наше майбутнє» як під час «слухань», так і в коментарях для ЗМІ особливий акцент ставив на кількох ділянках, зміни щодо яких його «обурювали» найбільше.

На наш погляд дуже дивною виглядала критика з уст наближеного до міської ради активіста, скажімо, відносно земельної ділянки, де зараз розташований стадіон «Динамо». Як повідомлялося, на чинному Генплані зонування міста ця земельна ділянка визначена як «Культурна та спортивна зона» (Г-4). А от у зміненому – частина ділянки позначена як П-Ж-5, зона резервної багатоквартирної забудови від 10–ти до 16–ти поверхів. За даними наших джерел, цю ділянку планує забудувати відома в Тернополі компанія «Креатор-Буд» Ігоря Гуди. Навпроти цієї ділянки по вулиці Білецькій «Креатор-Буд» вже веде будівництво висотки.

У той же час «Тернопільбуд» Василя Лила давно закріпив за собою ділянку біля вулиці Слівенської, де сьогодні ростуть зелені насадження. Ділянка знаходиться у нього в оренді тривалий час і визначена як Г-4 — ті ж самі «Культурні та спортивні зони». А на новому плані зонування ця ділянка розділена на дві частини. Більша з них відповідає зоні П-Ж-5 — резервної багатоквартирної забудови від 10–ти до 16–ти поверхів.

То ж які цілі переслідує «активіст» Віталій Чубатий, який з однієї сторони давно і тісно співпрацює з Тернопільською міською радою, а з іншої – голосно і наполегливо виступає проти забудови конкретних кількох земельних ділянок, за якими криється інтерес давніх «партнерів» Сергія Надала?

Так от, за інформацією дотичних до будівельної сфери людей, використовуючи Віталія Чубатого, Сергій Віталійович «піднімає ставки» у відносинах з найпотужнішими забудовниками Тернополя – Ігорем Гудою та Василем Лилом. За іншими даними, взагалі намагається витиснути «старих друзів» з цих «смачних» ділянок, маючи на них інші плани.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE