Politerno > Україна і світ > У РФ мобілізують по 20 тисяч людей щомісяця – ГУР

У РФ мобілізують по 20 тисяч людей щомісяця – ГУР

  • 21 Березня, 2023
  • 475 Переглядів
  • 0

Росія проводить приховану мобілізацію і підготовку до подальших мобілізаційних заходів, щомісяця мобілізують близько 20 тисяч осіб.

Про це повіломив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов, якого цитує Суспільне.

“Цей процес триває. І в рамках прихованої мобілізації щомісяця рашистам вдається близько 20 тисяч осіб мобілізувати. Додатково. Також готуються нові мобілізаційні заходи”, – зазначив Юсов.

Водночас він додав, що прихована мобілізація в Росії і підготовка до подальших мобілізаційних заходів свідчать, що навіть проведеної мобілізації недостатньо, “армія не є ефективною, не є забезпеченою, належним чином навченою”. Про це говорять величезні втрати росіян на полі бою.

За словами Юсова, моральний стан частково мобілізованих дуже низький, про що свідчать численні аудіоперехоплення з “панічними настроями” російських військових на передовій.

“Вони бачать роботу своїх же “загороджувальних загонів”, бачать некомпетентність свого командування і бачать величезні втрати людей навколо себе. Ні про які ідейні складові чи довіру пропаганді Соловйова і Скабєєвої мова точно не йде”, – сказав представник ГУР.

Юсов переконаний, якби не загороджувальні загони, то більшість російських мобілізованих спробували втекти з поля бою.

Нагадаємо, у Джанкої на півночі анексованого Росією Криму ввечері 20 березня прогриміли вибухи, можливо окупанти збили безпілотник.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE