Politerno > Україна і світ > УПЦ МП не збирається йти з Києво-Печерської Лаври, подали позов

УПЦ МП не збирається йти з Києво-Печерської Лаври, подали позов

  • 29 Березня, 2023
  • 637 Переглядів
  • 0

УПЦ МП в суді оскаржує своє виселення з Києво-Печерської Лаври, митрополит Павло заявив, що він та духовенство не планують покидати Лавру до закінчення судового розгляду.

Про це УПЦ МП повідомляє у Facebook.

Раніше митрополит Павло (Лебідь) заявляв, що ченці УПЦ МП не мають наміру виселятися з Лаври.

“У вівторок прийшов лист про те, що 30 числа з храму преподобного Агапіта почнеться “перехід” Лаври державі.

Закон на нашому боці. Ми залишимось у Лаврі до закінчення судового розгляду. У нас довгостроковий контракт, який не можна розірвати під час воєнного часу.

Нам запропонували “компроміс”: виїжджають з Лаври блаженніший Онуфрій, семінарія, і я. Я сказав, що з хреста не сходять, з хреста знімають.

Ми не потребуємо таких “компромісів”. Вони хочуть забрати нашу Лавру, Почаївську, і перейти до жіночих монастирів”, – зазначив Павло.

Митрополит заявив, що завдяки молитвам духівників і парафіян УПЦ МП всі президенти України ставали президентами.

29 березня стало відомо, що до Господарського суду Києва надійшов позов від Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври/Чоловічий монастир/УПЦ (МП) до Національного заповідника “Києво-Печерська Лавра”, яким вимагають визнати недійсною відмову від договору з УПЦ МП.

За даними Єдиного державного реєстру судових рішень, “до ГоПро це сподарського суду міста Києва 23 березня надійшла позовна заява Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври/Чоловічий монастир/Української Православної Церкви до Національного заповідника “Києво-Печерська Лавра” про визнання недійсним правочину щодо односторонньої відмови від договору та застосування наслідків недійсності правочину”.

Суддя, який мав розглядати справу, заявив про самовідвід. Тому справу передадуть уповноваженому працівнику Господарського суду Києва для вирішення питання про повторний автоматичний розподіл справи.

Наразі повідомляється, що прихильники УПЦ МП прийшли “на богослужіння в Печерську обитель і просто неба підносять свої молитви до Господа, Пресвятої Богородиці і преподобних отців”.

В УПЦ МП заявляють про “тисячі вірян”. Однак, судячи з відео, це не відповідає дійсності.

Як відомо, Національний заповідник “Києво-Печерська лавра” з 29 березня розриває договір із Чоловічим монастирем УПЦ МП від 2013 року про безоплатне користування культовими будівлями та іншим майном. Ченці й служителі мають наприкінці березня залишити усі приміщення лаври, слідує з роз’яснення міністра культури та інформаційної політики України Олександра Ткаченка.

Нагадаємо, за словами президента Асоціації фермерів та приватних землевласників (АФЗУ) України Миколи Стрижака, ситуація з блокуванням податкових накладних, яка змусила фермерів продавати зерно за готівку, що своєю чергою збило ціни на українське зерно, – це диверсія проти України, створена у Верховній Раді руками лобістів.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE