Politerno > Україна і світ > Суд відмовив у позові УПЦ МП, поліція відкрила справу проти Павла

Суд відмовив у позові УПЦ МП, поліція відкрила справу проти Павла

  • 30 Березня, 2023
  • 454 Переглядів
  • 0

Господарський суд Києва відмовив УПЦ МП у забезпеченні позову до Національного заповідника “Києво-Печерська лавра”. Намісник Лаври митрополит Павло (Лебідь) заявляв, що духівництво УПЦ МП не покине територію Лаври, доки не буде рішення суду. 

Про це свідчить ухвала суду.

“Суд відмовив у забезпеченні позову по справі №910/4552/23 від УПЦ до Національного заповідника “Києво-Печерська лавра” про визнання недійсним правочину щодо односторонньої відмови договору, застосування наслідків недійсності розірвання Договору № 2 від 19 липня 2013 року про безоплатне користування релігійною організацією культовими будівлями та іншим майном, що є державною власністю”, – повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Суд відзначив, що позивач не зміг довести чи обгрунтувати заяви про те, що у разі виселення УПЦ МП з Лаври є загроза “знищення чи пошкодження майна, передача третім особам у власність/користування, надання дозволів іншим релігійним організаціям на проведення богослужінь, порушення прав громадян України на свободу віросповідання та на житло”.

Також поліція відкрила кримінальне провадження за фактом перешкоджання роботі журналістів у Лаврі.

Нагадаємо, Служба безпеки заочно повідомила про підозру главі Росавіації Олександрові Нерадьку, який надав цивільні літаки для перекидання військових РФ на фронт.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE