Politerno > Україна і світ > Лукашенко погрожує привезти з Росії стратегічну ядерну зброю

Лукашенко погрожує привезти з Росії стратегічну ядерну зброю

  • 31 Березня, 2023
  • 571 Переглядів
  • 0

Самопроголошений президент Білорусі Александр Лукашенко заявив про можливість розміщення російської стратегічної ядерної зброї на білоруській території.

Про це повідомляє БЕЛТА з посиланням на звернення диктатора до народу у п’ятницю.

У зверненні Лукашенко спершу нагадав про домовленість із президентом Росії Владіміром Путіним розмістити в Білорусі тактичну ядерну зброю, для чого, заявив він, “уся інфраструктура створена і готова”.

“Треба буде, ми з Путіним вирішимо і введемо сюди і стратегічну ядерну зброю. І вони це повинні розуміти, мерзотники, які там за кордоном сьогодні намагаються підірвати нас зсередини і ззовні. Ми ні перед чим не зупинимося, захищаючи свої країни, свої держави і свої народи”, – додав самопроголошений президент Білорусі.

Він додав, що ядерна зброя в Білорусі, на його думку, змусить “усіх заокеанських яструбів та їхніх сателітів” рахуватися з “нашим народом, якщо іншої мови не розуміють”.

Стратегічна ядерна зброя – це умовна назва ядерної зброї, що має міжконтинентальний радіус ураження. Її носіями є міжконтинентальні крилаті й балістичні ракети та стратегічні бомбардувальники.

Як відомо, минулого тижня президент Росії Владімір Путін заявив, що у Білорусі до липня розмістять тактичну ядерну зброю і порівняв власні ядерні плани з розміщенням США своєї зброї в Європі. Він наполягав на тому, що Росія не порушить обіцянки щодо нерозповсюдження ядерної зброї.

У Білорусі вважають, що розміщення ядерних боєзарядів РФ на території країни без передання Мінську контролю за ними не суперечить міжнародному праву, та вказують на аналогічну практику НАТО.

Нагадаємо, колишній тесть заступника керівника Офісу президента Олега Татарова Олександр Павлушин у травні 2022 року зареєстрував ФОП у недобуді на Закарпатті, де також зареєстрований благодійний фонд з орбіти чиновника часів Януковича Владислава Каськіва.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE