Politerno > Україна і світ > Російські спецпризначенці зазнали шалених втрат, це змінило динаміку війни – витік з Пентагону

Російські спецпризначенці зазнали шалених втрат, це змінило динаміку війни – витік з Пентагону

  • 14 Квітня, 2023
  • 467 Переглядів
  • 0

Російські командири з початку повномасштабного вторгнення відправили у бій спецпризначенців у складі піхоти, які зазнали величезних втрат, і це змінило динаміку війни.

Про це повідомляє The Washington Post із посиланням на оприлюднені секретні документи Пентагону.

Згідно з оприлюдненими документами, російське командування надмірно покладається на спеціалізовані підрозділи, які брали участь у війні у складі піхотних формувань, які, як і українські, зазнали величезних втрат. 

WP повідомляє, що зазвичай спецпризначенцям доручають таємні місії з високим ступенем ризику – включно з наказом захопити президента Володимира Зеленського – для виконання яких вони проходять найсучаснішу підготовку в російській армії.

Однак на початку повномасштабного вторгнення російські командири, які хотіли “спіймати момент”, віддали наказ елітним військовим вступити в прямий бій, як йдеться в оцінці американської розвідки.

Виснаження російських спецпідрозділів змінило динаміку війну з самого початку, обмеживши можливість Кремля виконувати таємні операції.

Американська розвідка вважає, що приголомшливі втрати, яких зазнали ці підрозділи, зроблять їх менш ефективними не тільки в Україні, але й в інших частинах світу, де діють російські війська.

Стан підрозділів також погіршується через нестачу досвіду. Спецпризначенці потребують щонайменше чотирьох років спеціалізованої підготовки, як йдеться в американських документах, Таким чином, Москві може знадобитися десятиліття, щоб відновити ці підрозділи.

У документах не сказано, скільки спецназівців було вбито або поранено в Україні, однак в них, посилаючись на перехоплення розвідки, стверджується, що тільки один підрозділ – 346-й – “втратив майже всю бригаду, залишивши в строю лише 125 військовослужбовців з 900 розгорнутого складу”.

Повідомляється, що аналітики розвідки відстежили кожен підрозділ спецпризначенців, який повернувся з України на південь Росії, за винятком 25-го полку.  Про їхнє повернення, ймовірно, немає даних через величезні втрати особового складу, як припускають у розвідці.

У четвер удень Федеральне бюро розслідувань арештувало підозрюваного у справі розслідування витоку секретної інформації з Пентагону, пов’язаної зокрема з військовими планами України.

Нагадаємо, журналісти знайшли маєтки представників української еліти на одному з найпрестижніших гірськолижних курортів світу Куршевель. Серед власників розкішних вілл – сестра олігарха Ігоря Коломойського, бізнесмени Андрій Веревський та Ігор Мазепа, керівник “Укрнафтобуріння” Михайло Бакуненко.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE