Politerno > Україна і світ > З України до Болгарії намагалися провезти скрипку Страдіварі

З України до Болгарії намагалися провезти скрипку Страдіварі

  • 14 Квітня, 2023
  • 429 Переглядів
  • 0

Одеські митники запобігли вивозу з України до Болгарії оригінальної скрипки Страдіварі без жодних дозвільних документів.

Про це повідомили пресслужба Одеської митниці та пресслужба ДПСУ.

“Старовинну скрипку геніального майстра намагався вивезти громадянин України, який через пункт пропуску “Орлівка” слідував до Болгарії на автомобілі”, – йдеться у повідомленні митниці.

Повідомляється, що чоловік хотів перетнути кордон через “зелений коридор”, але на підставі оцінки та аналізу ризиків автомобіль було переведено до “червоного коридору”.

При перевірці у багажному відділенні авто, серед різноманітних пакунків та валіз, на самісінькому дні у картонній коробці було виявлено футляр зі скрипкою. На нижній деці музичного інструменту – напис “Antonius Stradiuarius cremonensis facibat annо 1742”.

У футлярі знаходилися також смичок та набір струн, виготовлені за радянських часів.

Жодних дозвільних документів на їх вивезення з України у громадянина не виявилося.

Відповідно, митники вилучили скрипку, смичок та набір струн. Їх цінність та вартість визначить експертиза, а подальшу долю – суд.

Нагадаємо, у четвер НАБУ подало до суду нове клопотання про продовження строку досудового розслідування, адже були знайдені нові дані, серед яких – 37 Гб електронного листування.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE