Politerno > Україна і світ > Контрнаступальні дії вже тривають, ЗСУ готуються до повного звільнення територій, – Маляр

Контрнаступальні дії вже тривають, ЗСУ готуються до повного звільнення територій, – Маляр

  • 19 Квітня, 2023
  • 467 Переглядів
  • 0

Наступальних планів у командування ЗСУ кілька, і вони залежать від інформації про стан ворога та можливостей захисників України.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр в ефірі телемарафону.

За її словами, контрнаступ включає стратегічну мету звільнення всіх українських територій і зупинку ворога. Тому “говорити вузько про контрнаступ – це не корректно”.

“Контрнаступ включає підготовку техніки, підготовку людей, резервів. Це планування певної тактики планів А,Б, В, бо не може бути одного варіанту дій”, – сказала вона.

Заступниця міністра повідомила, що наступальних планів в українського командування кілька, і вони залежать насамперед від інформації про стан ворога, і спроможності та можливостей Сил оборони.

“Потрібно розуміти, що Збройні сили готують не щось одне на одному вузькому напрямку. А ЗСУ постійно, щодня готуються до повного звільнення наших територія, і це величезний комплекс заходів, а не тільки контрнаступ”, – додала Маляр.

Вона зазначила, що те, що зараз вже відбувається на полі бою, теж можна назвати контрнаступом.

“Роблять акцент, що щось буде відбуватись, але насправді все це вже відбувається. Контрнаступальні дії відбуваються і зараз”, – пояснила Маляр.

Нагадаємо, в Україну прибули зенітно-ракетні комплекси Patriot від США, Нідерландів та Німеччини.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE